6 мальовничих місць в Україні, де варто відпочити на вихідних

Куди поїхати на вихідних: ТОП-5 місць, де відпочити в Україні
http://www.bc-like.com/

Відкрийте для себе мальовничі місця для відпочинку в Україні.

Поділитися:

5 правил, як організувати найкращий відпочинок на природіКожна нова подорож відкриває нове та незвідане, а жага до пригод змушує забути про всі турботи. Плануючи відпочинок на вихідних, в першу чергу спадають на думку ті місця, де ви побували вже сотні разів.

Ми пропонуємо спробувати щось новеньке, адже в нашій країні так багато мальовничих місць. Ми обрали ТОП-5 локацій, де варто провести вихідні кожному українцю.

Замок Паланок

Замок Паланок - це велична фортеця, що знаходиться у стародавній частині Мукачево. Фундаментом замку є гора вулканічного походження. Існує легенда, що гору насипали своїми руками жителі міста для оборонної споруди. Однак побудова такого фундаменту принесла людям багато мук - від цього місто отримало назву Мукачево.

Подейкують, що у глибокій криниці замку водяться привиди. Місцеві та туристи неодноразово чули незрозумілі звуки та шарудіння.

Якщо ви бажаєте насолодитися історичною величчю славного минулого України, вирушайте в Мукачево.

Буцький каньйон

Буцький каньйон - надзвичайно живописне місце у Черкаській області. Унікальне природне явище називають маленькою Швейцарією. Довжина каньйону досягає 3 км, а ширина - 80 м.

Каньйон має нерозгадані таємниці, адже там знаходиться український Стоунхендж. Поки що експертам не вдалося з’ясувати походження цікавого архітектурного феномену.

Кам'янець-Подільська фортеця

Кам'янець-Подільський - місто, якому вдалося пронести через роки свою автентичність та дух середньовіччя. Там знаходиться одна з найбільш вражаючих рукотворних пам’яток України – Кам’янець-Подільська фортеця.

Споруда не має аналогів у Європі: вона утворює гранітний каньйон 50 метрів заввишки. До спорудження фортифікації залучили архітекторів та скульпторів з Італії, Вірменії, Нідерландів, Франції, Польщі та інших.

Озеро Синевир

Морське Око розташувалося простісінько посеред лісів і високих карпатських гір. Синевир вважають найбільшим і найзагадковішим озером України.

Шукати цю перлину варто серед скель і лісів гірського масиву Внутрішні Ґорґани, на землях національного природного парку з тією ж назвою. Морське Око Карпат розташоване на висоті близько тисячі метрів над рівнем моря, його максимальна глибина — 24 м.

Дендропарк Софіївка

Якщо ви втомилися від шаленого темпу та бетонних стін великого міста, відвідайте дендропарк Софіївка.

На 179,2 гектарах парку знаходяться 3323 види різноманітних дерев і кущів, величезна кількість античних скульптур, що переносять в магічну старовинну атмосферу.

Дендропарк Олександрія

Дендропарк Олександрія, який знаходиться в м. Біла Церкви Київській області, - це найбільший дендропарк України, площа якого становить 405,6 гектарів. Парк був закладений у 18 столітті на честь графині Олександри Браницької.

Туристи в першу чергу звертають увагу на величезну кількість ставків, фонтанів, озер. Олександрія - унікальне місце, яке допоможе забути усі турботи та поринути у спокій природи.

Якщо ж ви збираєтеся провести вихідні у столиці, дивіться 5 найкращих парків, які варто відвідати кожному, хто любить відпочинок на природі.