Як влаштувати весілля в американському стилі

Як влаштувати весілля в американському стилі: поєднання української культури з американськими традиціями

Про глобалізацію весіль та переймання традицій з однієї культури в іншу розповіла весільний блогер і власниця весільної агенції Саша Дергоусова.

Поділитися:

Весільний блогер Саша Дергоусова розповідає, що за роки роботи весільним розпорядником вона ретельно вивчила досвід закордонних колег. Крім того, великим досвідом стали весілля, організовані для інтернаціональних пар. Адже молодята бажали поєднати у своєму святі зрозумілі обом націям традиції та ритуали. Особливо популярними є весілля в американському стилі.

Якщо говорити безпосередньо про американські весілля, то, за великим рахунком, в нашій країні уявлення про них дуже ілюзорне. Насправді, в Америці досить прості весільні церемонії, в яких основний акцент робиться на красиву картинку.

Величезна увага приділяється флористиці, на яку можуть витрачатися колосальні гроші. У той же час, на відміну від українських весіль, декор відходить на задній план і може обмежуватися декількома зонами і табличками. 

Весілля в Україні – це величезне повноцінне свято, в той час як в Америці – це просто бенкет з особливої нагоди. У нас обов'язково є ведучий свята, розважальна програма із залученням артистів оригінального жанру. Крім того на весіллі часто виступають кілька музичних колективів. В американській культурі немає звички запрошувати на весілля зіркових артистів.

Українці, в свою чергу, перейняли дуже багато ідей у ​​заходу: взяли за основу красиву стильну картинку, запозичилили досвід у оформленні, у використанні спеціальних весільних меблів, посуду, флористики, однак в декорі пішли навіть набагато далі.

Зокрема, на українських весіллях використовується продумана концепція, глобальні декорації, які створюють цілісну картину і атмосферу. При цьому, ми запозичили у західних колег такі весільні традиції, як урочиста церемонія, кидання букета та бутоньєрки, однаковий зовнішній вигляд свідків. Навіть величезний весільний торт раніше був суто американською традицією.

На сучасних українських весіллях можна побачити поєднання різних традицій декорування і суто українського глибинного значення весілля. Українці починають робити більш емоційно насичені свята, які передають весь спектр емоцій та переживань, що відчувають молодята в урочистий день.

Саша Дергоусова розповідає, що намагається влаштовувати для своїх клієнтів лише емоційні весілля, продумавши кожну дрібницю, щоб одна дія на святі красиво випливала з іншої. 

Плануючи весілля, ви ніби створюєте театральну виставу, де все взаємопов'язане, де кожна нота і кожен звук мають своє значення і зливаються в єдину мелодію. Експерт радить навіть підводки до тостів і всі розважальні номери продумувати в концепції весілля. Підбирати так, щоб усе святкове дійство було як єдиний ансамбль.

Це якраз те, чого іноді не вистачає на весіллях в Америці – єдиної концепції, а не просто бенкету на задньому дворі будинку і красивих фотографій, які наречені зі всього світу колекціонують на дошках в Pinterest.

За словами Саші Дергоусової, за основу варто брати найкраще з Америки, при цьому підсилюючи емоційну складову, щоб у пари залишилися на згадку емоції, а не просто фотоальбом.

Читайте також, як влаштувати весілля в українському стилі.