До Дня Незалежності Океан Ельзи дасть єдиний у 2018 році концерт

Сьогодні Святослав Вакарчук святкує свій 42-ий день народження.

Поділитися:

Після однорічної паузи, яку Святослав Вакарчук присвятив навчанню у США, він повертається до України і готується до великого концерту «Океану Ельзи», що відбудеться у Києві 24-го серпня, в День Незалежності України. Сьогодні, 14 травня, легендарний музикант святкує свій 42-ий день народження. Цікаві факти з біографії і творчості Славка - читайте далі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Океан Ельзи після тривалої перерви випустив новий кліп (відео)

Перший виступ гурту «Океан Ельзи» відбувся у далекому 1995 році. Тоді 19-річний співак навіть не здогадувався, що через 20 років його пісні співатимуть усі - у невеличких квартирах, величезних концертних залах, у Європі, США та Австралії. 

Славко почав наспівувати ще у 2 роки. Любов до народних пісень привила бабуся. Від дядька майбутній співак дістав любов до «Beatles», а від батьків - до книг та фізики. У шкільні роки Славко був неймовірно сором’язливим. 

Я була переконана, що він стане вченим. Він мав здібність до фізики, до точних дисциплін. Але він завжди казав, що його найбільше тягне до творчості, - згадує вчитель Славка. 

Після закінчення школи Святослав вирішив піти слідами батьків і вступив на факультет теоретичної фізики. Але музика була з ним завжди. У 17 років Вакарчук написав пісню «Відпусти», яка й досі, вже більше 20 років, щиро звучить на його концертах.   

У 1994 гурт «Клан тиші» почув фірмовий хриплий голос Святослава і запросив його на репетицію. Таким чином, виник гурт «Океан Ельзи». 

Секрет його успіху - у щирості, любові до своєї країни, й у тому, що він ніколи не боявся бути тим, ким він є. Він відкрита людина у всьому, окрім особистого життя. Його музикант ретельно оберігає, а на усі запитання відповідає: «Я щаслива людина, а про усе інше дізнаєтесь з пісень». 

Фото: Вікторія Квітка 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Зеленський підколов Святослава Вакарчука, який поїхав вчитися до Америки