Ірина Ванникова розповіла, як виховує своїх домашніх улюбленців: йоркширського тер'єра Макарона, щура Гришу та лабрадора Сніжка

Ірина Ванникова розповіла, як доглядає за своїми собаками та щуром

Ведуча "Твого дня" Ірина Ванникова розповіла про своїх домашніх тваринок.

Поділитися:

Ведуча "Твого дня" Ірина Ванникова має багато домашніх улюбленців, і всі вони настільки різні! Тільки уявіть: окрім двох собак, у ведучої ще й є гризун. Собаки телеведучої кардинально відрізняються породами: великий лабрадор та маленький йоркширський-тер'єр. Для видання "Телегід" Ірина Ванникова розповіла все найцікавіше про своїх улюбленців. 

До речі,  15 листопада на 1+1 стартував серіал про бульмастифа "Джек & Лондон"! Не пропустіть з понеділка по четвер о 20:45 комедійний детектив з песиком у головній ролі, якого озвучив музикант Сергій Бабкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пес, що розмовляє людською мовою – прем’єра серіалу «Джек & Лондон» на 1+1

Як у Ірини з'явилися два собаки та гризун

Спочатку у Ірини Ванникової з'явився маленький бівер-йоркширський тер'єр Макарон, якого вони взяли в розпліднику 7 років тому. Його так звуть, бо, як їм здається, він схожий на макаронину. За паспортом собаку звуть Макроу. Взагалі офіційно його господиня — молодша донька Ірини Маруся, але гуляють і доглядають за ним всі члени родини. Як це зажди буває, діти думали, що за маленькими собачками треба менше доглядати, оскільки вони за розміром майже як коти, а значить, вважали вони, можна не так часто вигулювати. Однак Ірина зазначає, що за маленькими собачками потрібно доглядати так, як і за великими.

Просто, коли ви берете додому собачку, завжди потрібно розуміти, що це ви заводите собі ще одну дитину. Якщо ви готові до клопоту, до відповідальності, то тоді вихованця можна заводити, тому що вони вимагають не менше уваги, ніж дітки. Але натомість вони дарують, безумовно, тепло, любов і завжди гарний настрій у будь-яку погоду та за будь-яких обставин.

ірина ванникова собаки

Лабораторного пацюка Ірина Ванникова з Марусею купили на Куренівському ринку, тому і називають його Гриша Куренєвський. На даний момент йому півтора роки, і за цей час він перетворився на симпатичного і доброго щура, який виглядає як велика пухнаста кулька з рожевими вусиками, носиком і лапками, через що ведучій нагадує персонажа з мультфільму «Рататуй». До речі, він відгукується своє ім'я. Сім'я регулярно випускає щура з клітки і він любить сидіти на плечі Ірини або на руках її дівчаток. 

Дуже, я б сказала, такий комунікабельний пацюк. Він ефір у нас вів якось. Сидів у мене на плечі теж півефіру, я навіть була здивована, як він себе чемно, культурно поводить.

Ванникова Ірина Щур

Під час жорсткого локдауну старша дочка Ванникової Дашенька попросила придбати собаку. Ірина зважила, що під локдауну і справді бракує спілкування і погодилася. Так в будинку телеведучої з'явився білий і пухнастий лабрадор, якого дочка назвала Сніжком. Зараз йому 9 місяців, песик має паспорт.  

Ми знаємо його родовід. Він неймовірно веселий, добрий, хитрий, трохи лінивий.

Ванникова собака

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хвостаті друзі українських зірок: які песики живуть вдома у відомих співаків та акторів

Як тварини Ірини Ванникової уживаються одна з одною

Цікаво, що такі різні тварини примудряються непогано ладнати один з одним. Сім'я Ірини, звичайно, не дозволяє Сніжку чіпати Гришу, але він все одно намагається вхопити щура за хвіст. Що цікаво, Макарон не дуже любить грати зі Сніжком, а ось лабрадор Сніжок дуже любить з ним грати. Тоді Макарон його завжди кусає за щоку чи лапу, і Сніжок від нього відстає. Але при цьому сплять та їдять вони разом.

Ванникова собаки

Макарон має дещо злісніший характер, але при цьому він хороший господар: при зрісті 1 метр та вазі в 2 кілограми він досить серйозний охоронець.

Коли до нас приходять гості, ми його змушені ховати, наприклад, у дитячій кімнаті, бо він ховається під стіл чи під стілець, і несподівано, як блискавка, вискакує, і когось із гостей обов'язково кусає за ногу. Це неприємно і стрес, але ми йому намагаємося пояснити, на прикладі Сніжка, що ось дивися, Сніжок нікого не кусає, людей не лякає, будь і ти, Макарончик, таким же добрим. Також ми відвідували і ветеринара, і кінолога, щоб вони нам допомогли мінімізувати його прагнення кусатися. У всьому іншому — прекрасний веселий собака.

А ось до Сніжка у ведучої взагалі немає питань: настрій у нього завжди добрий, він завжди готовий до спілкування та гри. І гуляти любить, але при цьому дає поспати зранку всій родині, не заважає. Немає жодних проблем і з Гришею Куренєвським, хіба що митися не полюбляє. 

ванникова щур

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домашні улюбленці зірок 1+1: розглядаємо кумедні та зворушливі фото

Як ведуча проводить час з тваринами і як їх доглядає

Ірина любить вигулювати та гратися з собачками на вулиці. Для Сніжка Ірина на півторагодинні прогулянки бере іграшку-пулер, м'ячики або кісточки. Можуть "нагуляти" відстань в 7 кілометрів. З лабрадором займається кінолог — собака добре знає команди. 

ванникова собака

У гризуна Гриші немає улюблених іграшок, але є улюблена їжа – горіхи і сир. Багато людей не люблять щурів, проте Ірина пояснила:

Всі наші родичі та друзі люблять нас, і тому приймають з усіма щурами, собаками та з усіма нашими, що називається, особливостями.

У всіх тварин телеведучої є спеціальні шампуні, щітки. Лабрадору Сніжку самі підстригають і підпилюють нігті, а Макарона раз на місяць водять до грумера. Ірина розповідає, що Макаронові подобається цей процес: коли його чухають, миють і дають йому щось смачненьке. 

В усіх тварин різне харчування. Йоркширський тер'єр на дієтичному харчуванні, тому що у біверів дуже чутливий шлунок: Ірина часто варить йому гречану або рисову кашу, індичку і курку, трішки моркви. З лабрадором простіше: він на спеціалізованому собачому кормі, але іноді господарі його підгодовують — можуть дати сир, м'ясо, яблуко. У щура теж свій спеціалізований корм для гризунів, але іноді також дають яблука, сир і горішки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зворушливі фільми про тварин: кіноісторії про розум та відданість песиків

Як Ірина Ванникова виховує своїх домашніх тварин

Ірина не дозволяє собакам піднімати сміття на вулиці, може насварити собак за крадіжку і за капості. Макарон особливо таким не займається, його лають тільки за поганий характер, Гриша взагалі ідеальний, а ось Сніжок трошки злодюжка, і треба стежити за тим, щоб не стягнув, наприклад, хліб або котлету:

Сніжок робить такий кульбіт, він якось так боком заскакує, наприклад, на стіл, висовує язик, захоплює, наприклад, буханець хліба — і його вже немає. Тому лаємо за це. Плюс він любить вкрасти кросівку чи взуття. І, в принципі, викрадати якісь речі, які погано лежать, і ховає все під диваном. У нього схованка, він складає, просто як Плюшкін, якісь непотрібні речі.

Любите тварин та маєте домашніх улюбленців? Дивіться комедійний детектив "Джек & Лондон" з собакою у головній ролі з понеділка по четвер о 20:45!