"Вже зараз нам відправили свої анкети близько 1000 вокалістів, серед яких є енергетик та поліціянтка": кастинг директорка "Голосу країни" розповіла про пошук учасників майбутнього сезону

Голос країни
Як проходить кастинг на "Голос країни-13" — інтерв'ю (1+1)

Читайте інтерв'ю з кастинг-директором проєкту "Голос країни" Катериною Шишкіною.

Поділитися:

Нещодавно телеканал 1+1 Україна оголосив масштабний кастинг нового, особливого сезону головного музичного проєкту "Голос країни", завдяки якому український голос звучить по всьому світу. Новий сезон покликаний підтримувати український народ, який уже більше року незламно бореться за життя та свободу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Реве та стогне", "Любіть Україну", "Цвіте терен": зворушливі українські народні пісні, які звучали на "Голосі країни-12"

Сьогодні ми поспілкувалися з кастинг-директром проєкту "Голос країни" Катериною Шишкіною, аби дізнатися, на що звертає увагу її команда під час пошуку вокалістів та що робити тим вокалістам, які не пройшли кастинг. 

Українців чекає вже 13-й сезон "Голосу країну". Як проєкт змінився за рік повномасштабної війни?

“Голос країни”— це проєкт, який завжди був в трендах. Під час повномасштабної війни він став острівцем української культури і нашого коріння. Він став першим музичним телепроєктом, який повернувся на екрани задля підтримки українців, адже від глядачів ми отримали потужний запит. Спільно з шанувальниками “Голосу країни” та народним тренером Андрієм Мацолою ми зібрали майже 3 мільйони гривень на засоби аеророзвідки для українських захисників та майже 300 тисяч гривень для розмінування Херсонщини. Показали, як змінилося життя українців за час бойових дій та ще більше познайомили світ з українською культурою. З початком повномасштабного вторгнення проєкт “Голос країни” перетворився на проєкт “Музична оборона”, що зібрав талановитих виконавців,  які хотіли підтримати українців. Наша музична оборона продовжується і зараз, адже війна не закінчилася і ми незважаючи ні на що будемо давати відсіч окупантам на всіх рівнях, в тому числі і на культурному.

Катерина Шишкина

Чому такі розважальні шоу, як «Голос країни» зараз актуальні? 

Бо це проект про шлях людини до мрії. А мріяти і втілювати свої мрії дуже важливо, особливо в такі складні часи. Цей проект про людей, їхнє життя, віру в світле майбутнє, Перемогу. “Голос країни” — це наше ДНК, яке розповідає історію українців, незважаючи на те, у якій точці світу вони зараз знаходяться. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Голос країни": найяскравіші виступи переможниці 12 сезону Марії Квітки (відео)

Які вимоги до потенційних учасників "Голосу країни-13 і на що ви звертаєте увагу під час кастингу? 

Перш за все — це вокальний талант, бо він є основою, закладеною в саму назву формату. Другий критерій – це дещо зовсім не матеріальне, посил і внутрішня енергія, яку ти відчуваєш від учасника, навіть просто переглядаючи його виступ на відео, його здатність прожити та передати емоції, закладені у пісні, або надати їй своїх унікальних фарб. Дуже приємно, коли учасники з увагою та натхненням підходять до вибору репертуару, самостійно обирають сучасні актуальні пісні українських авторів або дають нового життя автентичним українським народним творам. Тішимося, коли учасники обирають пісні, які ще не звучали на проекті або створюють своє бачення легендарних хітів, що не підвладні часу — це демонструє нам їх нестандартне мислення та творчій потенціал. Кожен герой має шанс зробити свій виступ унікальним та незабутнім. 

Кастинг на "Голос країни"

Українці — дуже талановита нація. Як вдається обирати найкращих та що робити тим, хто не пройшов на проєкт? 

Маємо безліч прикладів, коли учасники зростали за роки проєкту і поверталися вчетверте, вп’яте, а вшосте таки проходили відбір і ставали справжньою зіркою сезону, бо продовжували мріяти і йти до мрії, вдосконалювали вокал, слухали багато різноманітної музики, шукали свій власний стиль, свою власну музичну концепцію.

Які герої вже зараз відправили свої анкети на кастинг?

Вже зараз нам відправили свої анкети близько 1000 вокалістів, серед яких є енергетик, поліцейська, жінка, яка раніше вела в Україні весілля, а тепер продає одяг в магазині у Литві, та колумбієць, який співає українські пісні. Хочу наголосити на тому, що кожен може стати зіркою, якщо надішле свою анкету прямо зараз і продемонструє свій талант. Ми шукаємо вокалістів, які мріють заспівати на головній сцені країни і власним прикладом показати, що мрії здійснюються. Кастинг триватиме до 15 травня, тому не зволікайте.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опитування! Чи чекаєте ви на 13 сезон "Голосу країни" на телеканалі 1+1 Україна?

Якою ви бачите місію "Голосу країни" в умовах війни? 

Пісня – це потужна емоційна зброя, особливо зараз, в умовах війни, адже під час усіх війн музика допомагала людям переживати біль. “Голос країни” дає змогу людям заспівати і через пісню розповісти свою історію, тобто нагадати всім українцям, що ми разом, ми вільні і ми боремося. Це ще один привод отримати позитивні емоції у недільний вечір.

З якими найбільшими викликами зіткнулася команда?

10й сезон ми завершували у період тотального карантину, всі процеси були максимально онлайн, на прямому ефірі були створені умови збереження дистанції, тренери виходили в ефір з власних домівок, ведучі на сцені були присутні у вигляді голограми. І тоді команда українського Голосу країни була першою, хто втілив такі ідеї в життя. Фінал 12-го сезону через повномасштабну війну відбувся на півроку пізніше у київському метрополітені, на легендарній станції метро “Майдан Незалежності”, що також сталося вперше в історії формату “The Voice” по всьому світу. Які б не були виклики – рішення буде знайдене, бо українські люди  талановиті і безстрашні. 

Команда "Голосу країни"

Нагадаємо, телеканал шукає вокалістів від 16 років, які мріють, аби їх спів почули мільйони. Для того, щоб пройти онлайн-кастинг, потрібно заповнити анкету на сайті casting.1plus1.ua у розділі "Голос країни" та завантажити туди відеоролик або посилання на відео свого співу. Найкращі анкети учасників будуть прослухані музичними продюсерами проєкту, а вокалісти отримають можливість виступити на головній музичній сцені країни та показати свій спів всьому світові. 

Які нововведення будуть у 13 сезоні та хто із зірок сяде у тренерське крісло — прихильники проєкту дізнаються незабаром.

Новини по темі