"Мрію створити музичний альбом з народними піснями" — переможниця "Голосу країни-12" Марія Квітка

Голос країни
Інтерв'ю з переможницею Голосу країни-12 Марією Квіткою

Ексклюзивно для сайту 1+1 Марія Квітка розповіла про свої відчуття та думки після перемоги на "Голосі країни-12".

Поділитися:

У неділю, 20 листопада, у прямому ефірі відбувся суперфінал наймасштабнішого вокального проєкту "Голос країни-12", трансляція якого була перервана через повномасштабне вторгнення росії. Переможницею 12 сезону "Голосу країни" стала виконавиця Марія Квітка.

Марія Квітка

Ексклюзивно для сайту 1+1 Марія Квітка розповіла про свої перші відчуття та думки після перемоги:

"Якщо чесно, я досі повністю не усвідомлюю всього, що сталося. Вперше з 24-го лютого я відчула себе живою. Я відчуваю колосальну вдячність до людей, які підтримували мене, вірили в мене, голосували за мене! Це надзвичайні емоції! Дякую всім".

Марія зізнається, що рухатись вперед її зараз надихають самі українці:

"Мене надихають українці, загалом історія нашого народу. Ми незламні, свободолюбиві, наполегливі, творчі. Це не може не надихати!".

Марія Квітка

Марія Квітка вважає своєю місією популяризувати українську культуру, мистецтво, звичаї, і, відверто, їй це дуже добре вдається. 

"Загалом, основна моя місія по життю — закохувати людей в те, що я сама люблю найбільше —  українське мистецтво, нашу культуру, наші звичаї. Мені дуже хочеться, щоб увесь світ знав, наскільки ми маємо прекрасний, неповторний спадок!", — ділиться Марія. 

Після перемоги на "Голосі країни" Марія, звісно, мріє про музичну кар'єру та власний альбом, однак зізнається, що зараз дуже важко будувати якісь конкретні плани:

"Такі часи зараз, що будувати плани майже неможливо, але я мрію створити музичний альбом з народними піснями. А основна моя робота тепер — це волонтерство. Я займаюся воолонтерством в прифронтовому Запоріжжі, ми надаємо допомогу людям, котрі тікають з-під російської окупації та тим, хто виїжджає із зони бойових дій. Цим людям  потрібен прихисток, одяг, харчування, моральна підтримка. Кожен може долучитись і допомогти тим, чим має змогу". 

Втім, у вільний від роботи та волонтерства час Марії вдається долучатись і до музичного фронту:

"Я час від часу долучаюсь до таких заходів, це надзвичайно потрібні і важливі концерти. Ми повинні бути надійним тилом для наших захисників, повинні підтримувати їх та допомагати усім, чим тільки можемо". 

Марія Квітка

Марія розповідає, що її плей-лист майже не змінився від початку повномасштабного вторгнення:

"Я обожнюю традиційну музику різних народів світу. Зараз найбільше, мабуть, слухаю наші, українські козацькі пісні, повстанські. Вони підіймають дух!"

Переможниця "Голосу країни" на питання, з ким вона б за можливості хотіла записати дует, зізналась, що найближчою по духу вважає Джамалу:

"Я дуже люблю і поважаю творчість Джамали, вона настільки чуттєва, настільки правдива! Дуже близька мені по духу".

І наостанок, побажання всім українцям від переможниці 12 сезону "Голосу країни" Марії Квітки: 

"Єдине, чого хочеться сьогодні побажати усім нам — це нашої великої і остаточної перемоги!!!"

Нагадаємо, під час прямого ефіру в першому етапі фіналу "Голосу країни-12" Марія виконала пісню "Птах", а в другому — "Реве та стогне". Дивіться, як це було:

Марія Квітка — "Птах"

Марія Квітка — "Реве та стогне"

Новини по темі