Ірина Білик закликала Міністерство культури дати звання відомому композитору Руслану Квінті

Голос країни

Сьогодні гостями «Сніданку з 1+1» стали знаменитий композитор та музичний продюсер «Голосу країни» і «Голосу. Діти» Руслан Квінта та українська співачка Ірина Білик.

Поділитися:

Руслан Квінта рік «виношував» пісню «Одна калина» для Софії РотаруЗірки розповіли про великий концерт на честь 20-річного творчого ювілею Руслана Квінти, який відбудеться 23 березня в київському Палаці Спорту. На одній сцені у рамках бенефісу виступлять більше як 20 відомих українських артистів та 150 музикантів у складі живого оркестру.

Композитор, який створив понад 200 хітів для зірок шоу-бізнесу, пригадав, як розпочинався його творчий шлях, та кому він присвятив найпершу пісню у своєму житті.

Перша пісня була написана спеціально для мами у її день народження. Я був тоді у 3 класі, та приховував від батьків те, що ходжу у Дім культури та вчуся грати на фортепіано. У мами були сльози радості. Тоді я навіть не думав, що стану композитором. Таким був початок моєї творчої кар’єри.

Першою ж піснею, яку Руслан Квінта у співавторстві із Віталієм Куровським написав для Ірини Білик, була композиція «Любовь.Яд». Співачка пригадала, як уперше почула композицію, якій судилося стати супер-хітом.

Я добре пам’ятаю, як мені принесли цю пісню. Спершу вона мені не дуже сподобалась. Але Руслан запевнив, що вона писалася саме для мене. Я подумала, якщо композиція із такою любов’ю була написана для мене, варто ще раз її переслухати. І результат ми бачимо зараз – пісня стала справжнім хітом, - розповіла Ірина Білик.

Наостанок, співачка заявила, що впевнена у тому, що Квінта заслуговує на звання Заслуженого діяча мистецтв України.

Такий композитор, як Руслан, дуже важливий для країни. Тому що мелодистів у світі дуже мало, один із них живе в Україні, і це Руслан. Шановне Міністерство культури, дайте, будь ласка, звання неперевершеному композитору до 20-річчя його творчої діяльності. Зробіть подарунок найкращому композитору країни.

Нагадаємо, 23 березня у рамках святкування 20-річного творчого ювілею Руслана Квінти на сцену київського Палацу Спорту вийдуть Ірина Білик, DZIDZIO, Олександр Пономарьов, Наталя Могилевська, Jamala, Макс Барських, LOBODA, НеАнгели, Потап і Настя, Время и Стекло, ALEKSEEV, Злата Огневич, MONATIK і багато інших артистів.

Музою вечора, в репертуарі якої більше 30 хітів, написаних Русланом Квінтою, стане незрівнянна Софія Ротару. Композитор створив для Ротару такий суперхіт, як «Одна калина», який вже давно закріпився в статусі неофіційного гімну України, а також пісню «Небо - это я!», яка дала назву концерту.

Квитки можна придбати в касах квиткових операторів, а також онлайн:

https://kiev.karabas.com/ruslan-kvinta

https://www.concert.ua/ru/eventpage/ruslan-kvint

Новини по темі