Журналісти шоу «Гроші» дізналися, кому вигідно завищувати ціни на ліки

Журналісти шоу «Гроші» дізналися, кому вигідно завищувати ціни на ліки
1plus1.ua

Експерти програми розкажуть, звідки насправді беруться ціни на ліки.

Поділитися:

Сьогодні, 21 листопада, о 22:00 програма журналістських розслідувань «Гроші» підготувала для телеглядачів кілька цікавих тем. Перша частина програми присвячена подіям минулого тижня – мітинги, які не лише блокували столицю, а й несли в собі реальну терористичну загрозу.

Хто і навіщо займається організацією подібних заходів та скільки коштує проведення мітингу на 50, 500 чи 5000 осіб – журналісти програми «Гроші» отримали відверті зізнання одного з організаторів. Зокрема, вони дізнались, скільки коштує мітинг «під ключ», як багато отримують його учасники, та які накладні витрати виникають під час проведення. Більше того, журналісти «Грошей» організували власний «мітинг» під час «тарифного майдану».

Другою темою випуску стане розслідування корупційних схем на митних постах, завдяки яким керівники митниць за короткий проміжок часу стають міліонерами. «Гроші» знайшли розкішні домівки держслужбовців, їх незадекларовані статки, а також бізнес-партнерів в офшорах.

Журналісти проекту не оминули увагою проблему ціноутворення на ліки. «Гроші» провели власне розслідування, та дізналися, чому комунальне підприємство «Фармація», яке контролює 98% аптек на ринку, та має контролювати ціни на необхідні для малозабезпеченого населення ліки, необґрунтовано завищує їх. Журналісти  зробили контрольну закупку ліків у приватних аптеках та тих, що входять до комунального підприємства, щоб порівняти ціни. Результати перевірки вражають.  

Про це та інше дізнавайтеся у програмі «Гроші» сьогодні о 22:00 на телеканалі 1+1.