Антон Лірник став Буратіно: У мережі з'явилися перші кадри зі зйомок серіалу Кандидат

Кандидат: Антон Лірник балотується в мери

В осінньому телесезоні канал 1+1 презентує новий комедійний серіал Кандидат – сатиру про кухню політичних технологій.

Поділитися:

Театр ляльок. На сцені виставлене світло. Популярний комедійний шоумен Антон Лірник енергійно ходить в костюмі Буратіно. Поруч із ним – актриса Леся Самаєва в костюмі Артемона вчиться переконливо махати хвостом.

Зйомки серіалу Кандидат ще не почалися, а дорослі та діти вже лускають зі сміху. Вдається розчути шепіт однієї з наймолодших глядачок:

Мамо, треба буде сфотографуватися з Лірником.

В осінньому телесезоні канал 1+1 презентує новий комедійний серіал Кандидат – сатиру про кухню політичних технологій. Виробництвом серіалу займається 1+1 Продакшн, продюсерами стали Олена Васильєва та Вікторія Лєзіна. Над пілотними серіями Кандидата почали працювати два роки тому, а цього літа зйомки – у розпалі.

У центрі сюжету серіалу Кандидат – приязний і життєрадісний директор ковбасного заводу Олексій Олексійович Калач, який через свою дружину опиняється на межі банкрутства.

Скориставшись цим, люди мера пропонують йому взяти участь у виборах міського голови, обіцяють фінансову допомогу від "незалежних бізнесменів". Насправді ж їх задум зовсім інший – перетворити щирого і дивакуватого Калача на технічного кандидата і відтягнути голоси в опонента мера.

Довірливий Олексій вступає в політичну гонитву навіть не підозрюючи, що він лише маріонетка. У серіалі Кандидат глядачі крізь призму гумору побачать, як політтехнологи маніпулюють суспільною думкою. 

Зйомки однієї з 16-ти серій відбувалися у Київському державному академічному театрі ляльок. Цього дня більше метушилися не діти, а дорослі – бігали з камерами, зеленими штанцями Буратіно, штативами, пишним платтям Мальвіни, мікрофонами та перуками – все для того, аби створити щось таке, чого в Україні ще не було.

Камера. Мотор. Почали. За сюжетом Олексій Калач (він же – Антон Лірник) раптово з’являється посеред вистави Пригоди Буратіно, в якій його дружина Богдана (акторка Леся Самаєва) грає Артемона.

У зелених штанах, із паперовим довгим носом директор ковбасного заводу просить вибачення у своєї коханої просто на очах у відвідувачів театру.

Нам треба заспокоїтися і поговорити. Ми ж дорослі…. Персонажі, – голосно промовляє зі сцени герой Антона Лірника.

За словами актора, кандидат в мери Калач трохи незграбний, його легко обманути, але він безмежно добрий та оптимістичний.

ВСІ СЮЖЕТНІ ЛІНІЇ ВЕДУТЬ ДО "ВИБУХУ"

Історія серіалу Кандидат – це вигадка, створена у жанрі мок’юментарі – одного з найскладніших жанрів комедії, якому притаманні імітація документальності та фальсифікація.

За словами режисера Павла Потатуєва, на екрані все повинно виглядати органічно й ексцентрично. Правильно поєднати ці особливості в одному проекті – непросто.

"Для України мок’юментарі – це великий експеримент. Зарубіжні серіали, зняті у цьому жанрі, вже довели свою успішність, (наприклад, американський серіал Офіс). В Україні практично ніхто ще не знімав мок’юментарі. Цей жанр передбачає, що сюжетні лінії ведуть до вибуху – кульмінації. У Кандидаті практично в кожній серії є такий вибух", – розповідає режисер.

 КЛЯНУСЯ ТАТОМ КАРЛО, Я ЛЮБЛЮ ТІЛЬКИ ТЕБЕ

Головний герої серіалу Кандидат – це найкращий приклад того, як чоловік повинен кохати жінку. Абсолютна самопожертва. Заради коханої Олексій Калач наважується навіть на найдивніші вчинки.

Що це за серіал, у якому немає лінії кохання? – серйозно запитує режисер Павло Потатуєв.

КОВБАСНИЙ ФАНАТ

"Під час зйомок серіалу на знімальному майданчику було багато ковбаси – на фото, малюнках, пам’ятниках і, звісно, на столі. Зізнаюся, що я понюхав і з’їв стільки ковбасних виробів, скільки не бачив за все своє життя. Тепер я ковбасний фанат. Мені здається, що хтось із моїх предків теж був таким добрим, незграбним, наївним власником ковбасного заводу в Україні, як Олексій Калач", – жартує Антон Лірник.