"Відчуваєш себе як штучний інтелект, що завантажили у тіло казкового героя", — KHAYAT розповів про свій костюм на шоу "Маскарад", а також поділився спогадами про участь у "Голосі країни" (ЕКСКЛЮЗИВ)

Співак KHAYAT: ексклюзивне інтерв'ю про його костюм на шоу "Маскарад" та участь у "Голосі країни"
Instagram/ado.khayat

Співак KHAYAT ексклюзивно розповів, чому в "Маскараді" він був саме Тролем та чому не переміг у проєкті "Голос країни".

Поділитися:

KHAYAT — український співак та автор пісень жанру фолктроніка. Він є фіналістом дев'ятого сезону шоу "Голос країни", а також нещодавно взяв участь в другому сезоні шоу "Маскарад". Співак ховався у костюмі Троля. Ексклюзивно для сайту 1+1 KHAYAT розповів про те, чому в "Маскараді" він виступив саме у такому костюмі, що було найскладнішим на проєкті, а також про те, як дійти до фіналу на "Голосі країни"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, хто переміг у шоу "Маскарад"

— Чого підібрали саме костюм Троля? Що вас пов'язує з ним?

— Троль є моїм своєрідним альтер его, адже у житті я досить стриманий та серйозний. Він є віддзеркаленням моєї внутрішньої дитини, яка дуже рідко виходить на свободу і робить те, що їй заманеться (наприклад, тату та пірсинг).

— Що було найскладнішим у шоу "Маскарад"?

— Найскладніше було звикнути до самого стану перебування у костюмі. Можу порівняти його з керуванням автомобілем чи літаком.

В костюмі ти відчуваєш себе як штучний інтелект, що завантажили у тіло казкового героя.

— Гра на акордеоні: чому обрали саме цей інструмент ще в минулому? Чим він приглянувся?

— З акордеоном мене пов‘язує десятирічна історія. Коли мене відвели до музичної школи, у мене був тестовий період, аби обрати свій інструмент. Я обрав акордеон, адже відчував себе за ним найкомфортніше та й викладач був відповідальний. Плюс з роками я зрозумів, що цей громіздкий музичний інструмент став для мене не лише певним психологічним захистом, а й способом самовираження і самоствердження серед однолітків, адже участь та перемоги на конкурсах дуже сприяли формуванню характеру та особистості в цілому.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На «Голос країни – 12» прийде донька відомого футболіста та дівчина, яка співає пісні на вірші Ліни Костенко

"Голос країни": спогади KHAYAT

Нещодавно стало відомо, що кастинг "Голосу країни" продовжено до 20 листопада. Ми не могли не поцікавитися у Андрія Хайата, як у фіналіста цього шоу, які у нього залишились враження від проєкту, який досвід він отримав та які поради може дати майбутнім учасникам програми.

— Сліпі прослуховування: що необхідно, щоб розвернути крісла суддів?

"Голос країни" — проєкт особистостей. Він про справжніх, трушних, талановитих людей, яким є що дати цій країні, тому моя порада буде, на перший погляд, банальною: просто будьте такими, які ви є, не намагайтесь бути кращими.

Якраз із недоліків та помилок формуються особливі, найпрекрасніші з історій.

— Що порадили би майбутнім учасникам "Голосу країни"? Слід думати лише про перемогу чи "головне участь"?

— Раджу усвідомити з самого початку навіщо ви берете участь у шоу. У всього має бути причина і кінцева ціль.

Я ніколи не замислювався про перемогу у шоу, тому і не переміг. Але я отримав значно більше, тому що проєкт для мене був сходинкою у «завтра».

Ми з тренером були сконцентровані на глибших та важливіших речах: усвідомлення себе на сцені, закриття гештальтів, які заважали мені концентруватись на процесі, побудова концептуальних складових тощо. І ще одне: якщо ви не готові суцільно довіряти своєму тренеру, то можете навіть не йти на кастинг. Моя співпраця була побудована на тотальній довірі та повазі одне до одного. Я не ідеалізую свій досвід, але в моєму випадку це був ключовий фактор.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

— Чи пам'ятаєте ви відчуття, як вперше стали на сцену "Голосу країни"?

— Я чітко пам‘ятаю, що коли мені сказали виходити на сцену, в мене почалась панічна атака. Для хлопця, що ніколи не співав на таку велику аудиторію, це був справжній виклик. Перед своїм кастингом ти мільйон разів прокручуєш у голові усі можливі варіанти розвитку подій, але на ділі це тобі взагалі нічим не допомагає, бо ти просто летиш у прірву адреналіну та емоцій під час виступу.

— Які були побажання щодо тренерів? До кого хотілося? Чому?

— Я майже нічого не пам‘ятаю зі свого виступу, окрім того, що обрав Тіну Кароль, хоча заздалегідь планував, що піду до Потапа, якщо він повернеться. Під час вибору, послухавши коментарі, я на фізіологічному рівні відчув, що йду до Тіни. Я не думав, що вона взагалі обернеться, чесно кажучи. Та мій внутрішній голос вирішив все за мене і, як бачите, на краще. 

— Які слова вашого зіркового тренера запам'ятали назавжди? Якими порадами досі користуєтесь?

— Серед багатьох слів, у моїй голові викарбувалась фраза:

«Думай про те, що робитимеш «завтра». Кожен твій крок — це підготовка до «завтра»».

— Що вам дало шоу "Голос країни": який новий життєвий досвід отримали?

— Проєкт дав мені можливість вилізти з безодні невпевненості та розкрити свій потенціал, про який я до того навіть і не знав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Диригентка Оксана Линів вийшла заміж: фото з весілля у Львові

Дивіться сюжет, де Юрій Горбунов розповів, як проходила підготовка до виступу на шоу «Маскарад»: