ІНТЕРВ'Ю. Зірка серіалу «Моя улюблена Страшко» Дар’я Баріхашвілі: «Я вірю в жіночу дружбу. Так, як жінка може зрозуміти жінку, її ніколи не зрозуміє жоден чоловік»

Інтерв'ю акторки Дар'ї Баріхашвілі, яка зіграла роль Яніни у серіалі Моя улюблена Страшко
Instagram/darya_barihashvili

Актриса Дар’я Баріхашвілі, яка зіграла роль Яніни у серіалі “Моя улюблена Страшко”, розповіла, чи вірить в жіночу дружбу, чи потрібно боротися за нерозділене кохання та в якому кіно мріє зіграти.

Поділитися:

Про серіал “Моя улюблена Страшко”

Дар'є, як ви ставитеся до Яніни: її Вам шкода, вона Вам подобається, не подобається? Ви вважаєте її вчинки адекватними чи, навпаки, нерозумними?

Я обожнюю свою Яніну. Вона мені неймовірно подобається. Вона інтелігентна, розумна, знається на своїй справі, віддана своїй роботі, коханню, дружбі. Незважаючи на те, як з нею поводяться, вона все одно здатна підтримати. Ось, наприклад, того ж Макса вона підтримує. Як би він їй не брехав, які би палиці в колеса він не вставляв, вона все одно буде на його боці до останнього. І, звичайно, мені за це її і шкода неймовірно. Тому що, мені здається, у них могло би бути кохання, якби, звичайно, Макс поводився більш порядно і по-дорослому. Якби він був більш щирий до неї, розповідав усе, ділився би з нею, то і ревнощів було би менше. Всі претензії Яніни не безпідставні. І тому я вважаю, що її вчинки цілком адекватні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірка серіалу «Моя улюблена Страшко», актриса Дар’я Баріхашвілі святкує річницю стосунків зі своїм чоловіком: «Нам 10»

Як Ви вважаєте, чи варто боротися за нерозділене кохання?

Я вважаю, що не варто боротися за нерозділене кохання, тому що… треба відпустити людину. Силоміць нічого доброго не буває. Навіть якщо ця людина з тобою буде, вона все одно ніколи не зможе бути твоєю на 100%. І все одно знайдеться привід все закінчити і піти. А навіть якщо й ні, то і людина буде нещаслива, і ти не будеш щасливим поруч з нею.

Я переконана, що якщо любиш, то треба вміти відпустити. Саме тоді стаєш відкритим до чогось нового і знаходиш своє кохання –  ту людину, яка необхідна саме тобі.

Дарья БарихашвилиФОТО: Instagram/darya_barihashvili

На Вашу думку, яким чином жінка може навчитися себе любити і поважати, якщо переживає булінг у стосунках чи нерозділене кохання?

Як на мене, потрібно насамперед вчасно завершити такі токсичні взаємини. Або розставити кордони і пояснити людині, що з вами так не можна чинити. Сказати, що є неприйнятним в стосунках та проговорити це у діалозі. Якщо людина вас любить і готова змінюватися заради вас, то тоді можна спробувати налагодити стосунки. А якщо ні, то тоді навіщо взагалі ці взаємини? Тому, жінки, я вас дуже прошу, перестаньте думати, що це нормально, коли вас ображають, принижують, коли стверджують, що місце жінки — тільки на кухні. Ні! Сім'я — це однаковий рівень відповідальності. А на практиці часто жінки, крім того, що ходять на роботу і заробляють гроші, ще й повністю перебирають на себе всю домашню роботу та виховання дітей.

Навчіться себе любити та поважати. Зрозумійте, що ви гідні більшого. І чітко окреслюйте свої кордони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анна Різатдінова поділилася власною історією булінгу у флешмобі #Красивасерцем: «Мені говорили, що в мене закороткі ноги, і я ніколи не стану чемпіонкою»

Нагадуємо, що у мережі набирає популярності особистий щоденник героїні ya_ne_strashko, у якому героїня Настя Глушко ділиться власними історіями, переживаннями та особистими проблемами, близькими кожному. А у рамках флешмобу #красивасерцем зірки діляться пережитими історіями булінгу. Користувачі розповідають свої історії психологічного тиску. Флешмоб проходить за підтримки Громадської правозахисної організації Ла Страда, а практикуючий психолог дає поради, як протидіяти емоційному тиску.

Чи вірите Ви у жіночу дружбу?

Так, я вірю в жіночу дружбу. Бо так, як жінка може зрозуміти жінку, її не зможе зрозуміти жоден чоловік. Часто жінки розуміють одна одну без слів. 

Що було найважчим у зйомці серіалу «Моя улюблена Страшко»?

Мені здається, найважчим був графік зйомок. У мене був тривалий період часу, коли треба було поєднувати театральні вистави і зйомки, а це дуже виснажливо — і фізично, і морально.

Дарья БарихашвилиФОТО: Instagram/darya_barihashvili

Яка Ваша улюблена сцена в цьому серіалі? Можливо, пригадаєте певний курйоз на знімальному майданчику?

Мої улюблені сцени –  про пригоди Яніни з Ольгою (сміється). От, наприклад, ми знімали сцену з Малковою Танею (грає роль Ольги — прим. авт.) зі збитими вершками. Яніна в цій сцені серйозна, їй погано, вона не знає, що робити, у неї нерозділене кохання. А Оля у цей час повинна була ці збиті вершки покласти до рота з банки. І я дивлюся — вона намагається це зробити, але в неї не виходить. Вона знову намагається — в неї не виходить. Вона ще раз намагається — в неї знову не виходить. Тут я розумію, що просто вже неможливо стриматися, і ми починаємо просто несамовито реготати з цього всього. Звичайно, “стоп, камера”. Але, я сподіваюся, що ці кадри увійдуть до серіалу, тому що ми потім дивилися плейбеки — це дуже смішно.

Чи потоваришували Ви з кимось із колег по серіалу “Моя улюблена Страшко”?

Ми всі дуже добре спілкувалися на майданчику. Найтепліші взаємини у мене з Танею Малковою (грає роль Ольги — прим. авт.). Ми навіть приїздили одна до одної у гості, ходили разом на пікніки. З Ірою Поплавською теж потоваришували (грає роль Насті Глушко — прим. авт.). Вона приходила до мого театру, дивилася вистави.З акторами «Моя улюблена Страшко» ми переписуємося в чатах, коментуємо фото одне одного в соцмережах. 

Дарья БарихашвилиФОТО: Instagram/darya_barihashvili

Про акторську професію

Коли Ви зрозуміли, що хочете бути актрисою? Чи підтримували Вас у цьому виборі батьки?

Я зрозуміла, що хочу стати актрисою ще у третьому класі, після того, як прочитала книжку Самуїла Маршака «Кицин дім». Я тоді попросила маму піти зі мною до класного керівника з проханням поставити виставу. До цього я ніколи не була в театрі і, чесно кажучи, навіть не знаю, чому ця ідея спала мені на думку, але точно знаю, що саме тоді я вирішила стати актрисою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІНТЕРВ'Ю. Актриса Ірина Поплавська про роль Насті Глушко у серіалі “Моя улюблена Страшко”: “Найбільш хвилюючою для мене була сцена першого поцілунку”

І після школи я таки вступила до театрального вишу. Батьки не були проти мого вибору, але я не можу сказати, що вони були у захваті. Наприклад, коли у мами запитували, куди Даша буде вступати, мама казала: «На актрису, ой…на актрису». Ну, така іронія в неї була. Хоча вона мене все одно і возила на вступ, і допомогла мені знайти вчителя, який мене готував до іспитів. Але особливого захвату від мого вибору професії в мами не було.

Дарья Барихашвили

Ви більше любите зніматися у фільмах чи серіалах?

Я просто обожнюю взагалі знімальний процес, і тому це однаковий кайф для мене. Але що мені подобається, наприклад, у зйомках кіно — це те, що є підготовчий період. Коли ти занурюєшся в сценарій, потім довго тривають репетиції, протягом яких знаходишся у творчих пошуках, деталізуєш образ. Однозначно кіно дає більше часу на пошуки та осмислення свого героя. У серіалах цього часу не вистачає.

Оберете драматичну чи комедійну роль, чому?

В моєму творчому доробку більше драматичних ролей, але є і комедійні ролі. І, відверто кажучи, останнім часом я би надала перевагу саме комедійним ролям. Мені наразі хочеться більше проживати чогось веселого та позитивного, аніж плакати і страждати.

Дарья ДарихашвилиФОТО: Instagram/darya_barihashvili

Чи хотіли би Ви зніматися у закордонних режисерів? Якщо так, що вам ближче – Європа чи США? Які фільми загалом надихають?

Мені здається, що мрія будь-кого актора — зніматися у США у американських режисерів. З останнього, що мене дуже вразило — фільм «Малкольм і Марі». А ще нещодавно дивилася у кінотеатрі «Дюну». Такі масштабні історії надихають на бажання знятися у подібних кінострічках.

Які Ваші враження від фільму «Пульс», у якому Ви зіграли антагоністку головної героїні?

Ой, «Пульс» — це взагалі моя любов. По-перше, у нас був дуже крутий підготовчий період –  я навіть займалася з тренером. Ми знімали круті сцени на стадіоні. Це було, звичайно, дуже виснажливо, але це такий неймовірно надихаючий процес! І ми з Наташею (актриса Наталія Бабенко, зіграла головну роль у фільмі «Пульс» – прим. авт.) дуже потоваришували. Тепер постійно зустрічаємось, ходимо одна до одної у гості, на дні народження.

«Пульс» — це класна історія для мене і крутий етап у моєму житті. Згадую з великою любов’ю, радістю і натхненням.

Дивіться кіноогляд спортивної драми "Пульс" від Єлени Федорейко: