Тенденції сучасного українського весілля: як і коли влаштувати свято

Організатор свят Яна Калаушина розповіла у програмі Сніданок з 1+1 про те, як влаштувати модне і водночас економне весілля.

Поділитися:

В Україні у розпалі весільний сезон. Осінь з давніх-давен вважали найкращим сезоном для церемонії, адже весь урожай вже зібрали, а значить – можна спокійно відпочивати.

Хоч зараз українцям не потрібно чекати закінчення роботи на полі, традиція збереглася й донині.

Кожній дівчині хочеться, щоб її весілля було ідеальним, як у кіно5 найкращих весільних комедій для гарного настрою. Про тенденції сучасного українського весілля, а також про те, як влаштувати модне і водночас економне весілля розповіла у студії Сніданок з 1+1 організатор свят Яна Калаушина.

КОЛИ КРАЩЕ ОРГАНІЗОВУВАТИ ВЕСІЛЛЯ

Весільний сезон в Україні триває до середини жовтня. Експерт розповіла, що час проведення весілля майже не впливає на вартість. Однак, звичайно, організовувати свято восени набагато комфортніше через погодні умови. Більш того, є можливість робити чудові фотосесії на відкритому повітрі.

Ще однією перевагою весіль восени є те, що у бізнес-сезон є більша імовірність, що всі запрошені прибудуть на святкування, а не вирушать у відпустку.

Яна Калаушина стверджує, що зараз українці не зважають на весільні забобони10 кумедних весільних прикмет і забобонів стосовно року, дати чи дня одруження. Більш того, немає значення, коли влаштовують свято, на початку тижня чи на вихідних, це не змінить суму витрат.

ЯКІ СУКНІ ОБИРАЮТЬ НАРЕЧЕНІ

Експерт розповіла, що для церемонії традиційними залишаються білі сукні, сукні кольору ivory та крем-брюле. Натомість, наречені відмовляються від рожевих, блакитних суконь, які були популярними раніше. На зміну прийшли дизайнерські незвичайні фасони, які не вирізняються особливою шикарністю.

ЯКІ СУКНІ ОБРАТИ ПОДРУГАМ НАРЕЧЕНОЇ

Експерт наголошує, що фасони суконь для подруг нареченої не повинні бути однаковими, однак візуально привабливо виглядатиме вбрання одного кольору та з тканини однієї фактури.

Тест: В якому фільмі ви б зіграли весілля?ЯКИЙ ПОДАРУНОК ВАРТО ДАРУВАТИ НА ВЕСІЛЛЯ

Зараз вішлисти чи списки з бажаними подарунками відживають своє, адже люди стали більш прагматичними і дарують гроші. З одного боку, гості більше не полюють на пароварки чи особливі підсвічники, з іншого боку у молодих є можливість самостійно розпоряджатися коштами, які вони отримують в подарунок. Наприклад, витратити їх на враження і здійснити романтичну подорож.

Читайте також поради весільного блогера Саші Дергоусової, як влаштувати свято в етнічному стилі.