За звання найкращого ресторану України у 7 випуску програми Найкращий ресторан з Русланом Сенічкіним позмагалися три заклади Києва – брассері Подшоffe, бар Сплетни та паб У козла.

Представники ресторанів побували у гостях одне в одного та оцінили конкурентів за чотирма критеріями: концепція, сервіс, кухня та чистота.

Подшоffe

Першим за звання найкращого ресторану України розпочав боротьбу брассері в центрі Києва Подшоffe. Брассері – це тип франзуцького кафе, у якому можна випити.

Його власник зразу вирішив пригостити своїх конкурентів чарочкою. За його словами, чим більше вони сьогодні вип'ють, тим більше у Подшоffe шансів. 

Проте це не врятувало заклад від критики конкурентів.

Вони виявили, що офіціант Подшоffe зовсім не знає коктейльну карту. Крім того, кухня недостатньо чиста.

Незважаючи на це, брассері отримало додаткові бали від Сенічкіна:

За патріотичність душевність і смачні страви.

У козла

Паб У козла, що розташований в індустріальному районі столиці, здидував власників ресторанів не лише своєю назвою, а й присутністю живого козла в закладі.

Крім ссавця, прискіпливі конкуренти знайшли ще й таргана. Незважаючи на демократичні ціни закладу, враження від У козла залишилося зіпсованим.

Сплетни

Бар Сплетни раніше існував у Донецьку, роте через війну на Сході України він змінив прописку на київську.

У бар приходять за смачними коктейлями – кухня тут не головне. Тому у Сплетни можна почути всіляке.

Власник закладу запропонував своїм конкурентам назвати три будь-які інгредієнти, з яких він зробить алькогольний мікс.

Рецепт найсмачнішого коктейлю чоловік зафіксував на головній стіні закладу.

Концепт і сервіс бару так сподобалися власникам Подшоffe та У козла, що вони поставли найвищі бали. 

З огляду на це, Сплетни виграв титул кращого ресторану від Руслана Сенічкіна.