Успішні бізнесмени користуються правилом "клієнт завжди має рацію". Навіть якщо це не завжди так.

Проте часто офіціанти ставлять свої абміції вище від професіоналізму та дозволяють собі неприпустиму поведінку.

Відвідувач закладу має право на якісне обслуговування. Якщо гостеві не подобається робота офіціанта, він може скористатися кількома впливовими прийомами.

ЗВЕРНУТИСЯ ДО АДМІНІСТРАТОРА ЗАКЛАДУ

Якщо є претензії до обслуговування, найпростіший спосіб вирішити неприємність – покликати адміністратора. 

Управлінцю треба ввічливо пояснити, що конкретно не влаштовує в обслуговуванні, сервіруванні або якості страв.

Хороший адміністратор швидко залагодить конфлікт, або пригостить за рахунок закладу.

НАПИСАТИ В КНИГУ СКАРГ

Незважаючи на скептичне ставлення клієнтів до цього прийому впливу, книгу скарг систематично переглядають відповідальні власники ресторанів.

Скарга повинна бути інформативна та без зайвої емоційності – лише факти й аргументи. Варто подбати й про те, щоб запис не був дуже довгим.

Читайте також: 

Що робити, коли в ресторані чи кафе палять

Що робити, коли ви незадоволені сервісом закладу