Як власноруч зробити українські ялинкові прикраси

Робіть вдома такі ж новорічні іграшки, як на головній ялинці країни.

Поділитися:

У День святого МиколаяДень святого Миколая: Про що Лідія Таран, Святослав Гринчук, Юрій Горбунов і Валентина Хамайко мріяли у дитинстві в багатьох містах України замиготіли вогники святкових ялинок. Саме у цей день урочисто засяяла на Софійській площі і головна ялинка країни.

Новорічна красуня прикрашена у стилі яворівських забавок. У студії «Сніданок з 1+1»  художниця Ольга Машевська розповіла, як створити такі оригінальні іграшки у домашніх умовах.

Перші письмові згадки про такі народні іграшки з’явились ще у ХVII ст. Яворівські забавки – іграшки, які виготовляють переважно з осики і прикрашають традиційним розписом у вигляді вербових листочків – «вербівкою».

За народними повір’ями, осика має властивість захищати від лихого. Колись для розпису іграшки використовували три кольори: зелений – символізував траву й листя, червоний – плоди та ягоди, синій – небо та воду. Пізніше почали розмальовувати і жовтим кольором, який був символом сонця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 оригінальні ідеї, як прикрасити ялинку.

ЩО ПОТРІБНО ДЛЯ ЯВОРІВСЬКОЇ ЗАБАВКИ:

– Основа із сосни або осики

– Лобзик

– Пензлики

– Тонка атласна стрічка

– Акрилові фарби або рослинні барвники.

Художниця наголошує, що такі іграшки виготовлено з натуральних матеріалів і барвників. Вони абсолютно безпечні для здоров’я дітей.

Дивіться відео і разом із дітьми робіть оригінальні народні іграшки.

Нагадаємо, нещодавно ми писали про 10 універсальних ідей, що подарувати на Новий рік.