Дмитро Комаров: Куди поїхати в Україні прихильникам активного відпочинку взимку

Дмитро Комаров: Переваги та  недоліки лижного відпочинку в Україні
1plus1.ua

Ведучий 1+1 розповів, куди варто їхати на свята лижникам і сноубордистам.

Поділитися:

Дмитро Комаров розповів про своє перше коханняЗ кожним днем снігу на гірських схилах все більше, а до Нового року залишається все менше часу. Для тих, хто досі не визначився, куди краще поїхати на свята, ведучий «Світ навиворіт» розказав про переваги та недоліки відпочинку в Буковелі, Драгобраті та Пилипці.

Який улюблений гірськолижний курорт Дмитра Комарова? Які поради початківцям дав ведучий 1+1? Читайте в ексклюзивному інтерв’ю для 1plus1.ua.

БУКОВЕЛЬ

За словами Дмитра Комарова, сюди варто їхати тим любителям активного відпочинку, які не шкодують грошей на хороший сервіс і комфортні підйомники. 90% схилів – це підготовлені траси, які зможуть опанувати навіть новачки. Альтернативи Буковелю немає.

ВАЖЛИВО. Під час святкового відпочинку на гірськолижних курортах часто можна зустріти людей в нетверезому стані. Саме тому треба бути максимально уважними та обережними. Ведучий 1+1 радить не зупинятися посеред траси під час відпочинку, натомість – з’їхати на узбіччя.

Якщо ви побачили п’яних, які не котролюють себе, але продовжують кататися, зробіть їм зауваження, зверніться до адміністраторів курорту або лижного патрулю, – каже Дмитро Комаров.

Траси в Буковелі дуже добре підготовлені, тому лижники та сноубордисти легко набирають хорошу швидкість. Інколи трапляється так, що люди в нетверезому стані «котяться» схилом вниз і зносять на своєму шляху все і всіх.

Колись на мою знайому наїхав п'яний хлопець, і вона потім два роки лікувала травмовану спину. Ніколи не втрачайте пильність, – каже Дмитро Комаров.

ДРАГОБРАТ

Якщо шукаєте цікавіших схилів і яскравіших пригод, краще їхати в Драгобрат. За словами Дмитра Комарова, там зовсім інші пейзажі – з гори відкривається такий краєвид, який неможливо забути.

До речі, в Драгобраті сніг з'являється у листопаді і не сходить до травня, – каже ведучий 1+1.

ПИЛИПЕЦЬ

Улюблений гірськолижний курорт Дмитра Комарова і справжній рай для фрірайдерів. Пилипець – це приватний сектор, привітні люди та демократичні ціни (якщо знімати кімнату у господарів).

Піднімаєшся на підйомнику, ще годину йдеш пішки до вершини гори, а там – неймовірна кількість спусків по цілині, – каже Дмитро Комаров.

ВАЖЛИВО. У Пилипці трапляються лавини. Якщо ви катаєтеся поза трасою, то варто прочитати інформацію про те, як діяти в екстремальній ситуації.

Нагадаємо, що Дмитро Комаров оприлюднив результати аналізу ДНК волосся «снігової людини».