У передсвяткові дні пекарні та кондитерські перевантажені замовленнями, проте Руслан Сенічкін переконує, що краще готувати святкові десерти самотужки. У програмі «Сніданок з 1+1» телекулінар поділився простим рецептом різдвяного кексу.

ІНГРЕДІЄНТИ

Яйця – 2 шт.

Цукор – 100 г.

Мед – 1 ст.л.

Вершкове масло – 50 г.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Низькокалорійний десерт із хурмою за рецептом Руслана Сенічкіна

Борошно – 4 ст.л.

Кориця – 5 г.

Мускатний горіх – 5 г.

Сіль – 3 г.

Мигдальне борошно – 100 г.

Сухофрукти (ізюм, інжир, полуниця, вишня, курага чи цукати).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради дієтолога: Чим корисні сухофрукти

ПРИГОТУВАННЯ

1. Порізати інжир, полуницю, вишню та курагу. Залити лікером (100 г.) і залишити на кілька годин.

Якщо хочете, можете додати родзинки чи цукати, – каже Руслан Сенічкін.

2. Розбити яйця. Збити.

3. Додати цукор і мед. Збити до повного розчинення.

Головна умова різдвяного кексу – усі інгредієнти повинні бути кімнатної температури, – каже експерт.

4. У чисту миску викласти масло, борошно, корицю, мускатний горіх і сіль.

5. Додати до суміші мигдальне борошно. Перемішати.

6. Об’єднати дві суміші. Висипати сухофрукти. Перемішати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт булочок із корицею та вершковим кремом

7. Застелити в форму для випікання пергамент. Вилити суміш.

8. Запікати при температурі 140 градусів 2 год.

9. Зверху кекс можна посипати цукровою пудрою.

Нагадаємо, що нещодавно Руслан Сенічкін розповів, як приготувати традиційну кутю.