5 видів дрес-коду: Що одягти в театр чи на вечірку

Стиліст розповіла про різновиди дрес-кодів та порадила, що одягнути для створення ідеального образу.

Поділитися:

Катя Осадча прикрасила обкладинку глянцю у блискучій сукніПостійний експерт програми «Сніданок з 1+1» Маргарита Мурадова розповіла про різновиди вечірніх дрес-кодів та порадила, як ствоити ідеальний образ.

Усього існує 5 основних видів дрес-коду. Кожен з них відрізняється кольорами ти якістю тканин, довжиною суконь, дороговизною аксесуарів тощо.

Зазвичай у запрошенні на офіційний захід вказується, якого дрес-коду бажано дотримуватися. Щоб не бути білою вороною, запам'ятовуйте особливості кожного дрес-коду.

1. BLACK TIE

Офіційний та урочистий дрес-код. Такий дрес-код зазвичай використовується для публічних заходів, театральних прем'єр тощо. Ви могли бачити приклади «black tie» на червоній доріжці церемонії вручення «Оскар».

Жінки повинні одягнути довгу вечірню сукню (не вищу за коліно), туфлі на підборах, коштовні та яскраві прикраси. Колір сукні має відповідати порі року: взимку – темні та спокійні кольори, влітку – світлі та яскраві.

Чоловічий дрес-код «black tie» передбачає класичний смокінг з атласним воротом та лацканами, чорний метелик та нелакові чорні оксфорди чи дербі.

Чорна сукня: 5 образів на всі випадки життя2. WHITE TIE

Це найбільш формалізований та урочистий тип дрес-коду. Для жінок він передбачає обов'язково довгу сукню, рукавички, хутро, масивні прикраси з дорогоцінних металів, маленьку сумочку та туфлі на підборах. Волосся краще зібрати в елегантну зачіску.

Чоловікам слід обов'язково одягнути чорний фрак з білим жиллетом на три ґудзики, білий метелик та доповнити образ хустинкою. 

«White tie» у чистому вигляду зустрічається досить рідко, він найбільш актуальний на дипломатичних прийомах.

Лідія Таран відвідала кінопрем'єру у несподіваному образі (фото)3. КОКТЕЙЛЬНИЙ ДРЕС-КОД

Він передбачає: сукню до коліна, туфлі на високих підборах для жінок і класичний темний костюм з яскравим метеликом (або й зовсім без нього) для чоловіків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно вибрати взуття на підборах.

Коктейльний дрес-код – це найменш формалізований вечірній туалет, і тому він є найпопулярнішим серед селебрітіс. 

Ольга Фреймут зачарувала глядачів шовковою сукнею з етно-мотивами (фото)4. КОСТЮМОВАНА ВЕЧІРКА

Дрес-код «костюмована вечірка» дотримується під час організації тематичних вечорів. Так, нещодавно весь український бомонд святкував Хеллоуін, переодягнувшись у казкових та кіноперсонажів. Такий лук вимагає яскравого макіяжу, театрального одягу та аксесуарів.

Як підкреслити талію за допомогою одягу5. CASUAL

Smart і Business Casual стиль в основному застосовується на бізнес-зустрічах та повсякденних офіційних заходах.

Доречними будуть костюми класичного крою, як зі спідницею, так і з брюками, непомітний макіяж та туфлі-лодочки. Якщо образ здається трохи нудним, можна додати одну яскраву деталь, наприклад, яскраве взуття.

Нагадаємо, що нещодавно дизайнер дав кілька порад, що краще подарувати жінці на Новий рік.