Як схуднути до Нового року: 7 простих кроківНаближаються новорічні свята, а це означає, що господині вже шукають цікаві рецепти для святкового столу. Олів'є є обовя'зковою стравою новорічного меню українців.

Руслан Сенічкін, ведучий ранкової програми «Сніданок з 1+1» та кулінарна телепара Савва Лібкін і Людмила Барбір поділилися оригінальними рецептами приготування салату олів'є: від класичних до сучасних інтерпретацій із використанням запечених овочів та яблучного майонезу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати запечені фаршировані овочі.

ОЛІВ'Є ІЗ СЕКРЕТНИМ ІНГРЕДІЄНТОМ ВІД САВВИ ЛІБКІНА І ЛЮДМИЛИ БАРБІР

ОЛІВ'Є ІЗ СЕКРЕТНИМ ІНГРЕДІЄНТОМ – Інгредієнти:

Телячий язик 200г

Телятина 200г

Перепілка 2шт

Яйце 2шт

Солоні огірки 200г

Картопля 200г

Зелена цибуля 50г

Ріпчаста цибуля 1шт

Оливкова олія 2,5ст.л.

Сіль, перець

ОЛІВ'Є ІЗ СЕКРЕТНИМ ІНГРЕДІЄНТОМ – Приготування:

  1. Налийте у пательню трошки рослинної олії і покладіть смажитися перепілки. За 5 хвилин до готовності, поставте перепілки допектися у духовку, розігріту до 180 градусів на 4хв. Залиште птицю «відпочивати» на 30хв. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати олію без канцерогенів.
  2. Дістаньте язик з бульйону та покладіть його у миску з холодною водою (так буде простіше зняти з нього шкірку). Зніміть з нього шкірку.
  3. Витягніть кістки з перепілки. 
  4. Поріжте усі інгредієнти кубиком (приблизно 6*6мм).
  5. Змішайте усі інгредієнти у великій мисці і влийте трошки оливкової олії та солі за смаком. Перемішайте.
  6. Додайте невелику кількість майонезу (так щоб салат не плавав у ньому).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати якісний майонез.

Рецепт Руслана Сенічкіна: Курячий шашлик з бекономБУЛЬЙОН – ІНГРЕДІЄНТИ

Морква 1шт

Цибуля 1шт

Корінь петрушки 1шт

Духмяний перець

Зелень, чебрець

Лаврове листя

Сіль

Катя Осадча розповіла, що готуватиме на Новий рікЯК ПРИГОТУВАТИ БУЛЬЙОН

  1. Почистьте моркву, цибулю та корінь петрушки. Розріжте овочі на великі слайси, і залиште на пательні припікатися. Вимкніть вогонь, коли на овочах утовриться характерна грилована скоринка.
  2. У підсолену киплячу воду покладіть варитися телятину та язик. Варіть протягом 30хв. на маленькому вогні. Потім додайте у бульйон гриловані овочі та лавровий листок. Через 10 хвилин покладіть у бульйон пучок із петрушки, чебрецю та кропу.
  3. Додайте у пательню трошки рослинної олії і покладіть смажитися перепілки. За 5 хвилин до готовності, поставте перепілки допектися у духовку, розігріту до 180 градусів на 4хв. Залиште птицю «відпочивати» на 30хв.

Рецепти Руслана Сенічкіна: Святкові ялинки з начинкамиМАЙОНЕЗ – ІНГРЕДІЄНТИ

Оливкова олія 140мл

Жовтки 2шт

Рослинні вершки

Лимонний сік

Сіль, перець

Я раджу готувати вам майонез власноруч, адже у домашньому майонезі немає консервантів і ви можете додати прянощів за смаком. Це набагато дешевше і смачніше. – порадила Людмила Барбір. 

ЯК ПРИГОТУВАТИ МАЙОНЕЗ

  1. Відділіть жовтки від білку.
  2. Додайте трохи гірчиці, чорного перцю та солі у жовтки. Збийте суміш.
  3. Додайте трохи лимонного соку (1/3 середнього лимону).
  4. Збивайте суміш, вливаючи тонкою цівкою оливкову олію.
  5. Додайте рослинні вершки та знову збийте суміш.
  6. Поставте майонез у холидильник «відпочити» на 20 хв.

Використовуйте м'ясо замість ковбаси та домашній майонез, аби зробити новорічне олів'є не лише смачним, а й корисним для здоров'я.

КЛАСИЧНИЙ ОЛІВ'Є З КУРКОЮ. Інгредієнти

Куряче філе – 2 шт.

Картопля – 4 шт.

Морква – 3 шт.

Яйця – 4 шт.

Квашені яблука – 2-3 шт.

Горошок

Цибуля – 1 шт.

Мариновані огірки – 3-4 шт.

Соковите куряче філе у сирному соусі від Руслана СенічкінаІНГРЕДІЄНТИ для ДОМАШНЬОГО МАЙОНЕЗУ

Яєчний жовток – 3 шт.

Рослинна олія – 400 мл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати олію без канцерогенів

Гірчиця – 2 ст.л.

Сіль – 2 ч.л.

Духмяний перець дрібка.

Сік лимону.

КЛАСИЧНИЙ ОЛІВ'Є З КУРКОЮ. Приготування

1. Відваріть куряче філе, картоплю в мундирах, моркву та яйця.

Щоб швидше очистити яйця від шкоролупи, занурте їх у холодну воду.

2. Подрібніть усі інгредієнти на кубики.

Якщо ви хочете використати свіжу цибулю в олів'є, замаринутйе її в оцті чи в лимонному фреші. Так, ви позбавитеся небажаної гіркоти. – радить Руслан Сенчкін.

3. Заправте салат домашнім майонезом.

ОЛІВ'Є З ЯБЛУЧНИМ МАЙОНЕЗОМ. Інгредієнти

Запечена картопля – 5 шт.

Мариновані огірки – 4 шт.

Горошок – 200 г.

Цибуля – 1 шт.

Варене яйце – 5 шт.

Запечена курка – 300 г.

Яблучний майонез.

Як уникнути дефіциту вітаміну DІНГРЕДІЄНТИ для ЯБЛУЧНОГО МАЙОНЕЗУ

Яєчні жовтки – 2 шт.

Гірчиця – 2 ст.л.

Рослинна олія – 180 мл.

Яблучний оцет – 2 ст.л.

Сік половини лимона

Пюре запечених яблук – 2 шт.

ОЛІВ'Є З ЯБЛУЧНИМ МАЙОНЕЗОМ. Приготування

  1. Спочатку приготуйте майонез. Збийте у блендері жовтки і гірчицю на невеликій швидкості, поступово вливаючи олію. Додайте решту інгредієнтів та доведіть до консистенції майонезу.
  2. Запечіть курку з оливковою олією, чебрецем та розмарином у духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 30 хв.
  3. Покришіть усі інгредієнти кубиком.
  4. Заправте салат яблучним майонезом та додайте спеції за смаком.

ОЛІВ'Є БЕЗ МАЙОНЕЗУ. Інгредієнти

Картопля – 3 шт.

Морква – 2 шт.

Яйце куряче – 3 шт.

Зелена цибуля за смаком

Мариновані огірки – 3 шт.

Селера – 30 г.

Яблука – 30 г.

Телятина – 200 г.

Горошок – 50 г.

Сметана – 200 мл.

Гірчиця – 2 ст.л.

ОЛІВ'Є БЕЗ МАЙОНЕЗУ. Приготування

  1. Відваріть телятину.
  2. Покришіть кубиком усі інгредієнти.
  3. Змішайте сметану з гірчицею, щоб отримати заправку.
  4. Додайте до салату спеції та сметанну заправку.

Важливо не переварити картоплю, щоб та не перетворила олів'є на кашу. – підказав Руслан Сенічкін.

Рецепт Руслана Сенічкіна: Куряче філе з сиром та зеленнюОЛІВ'Є З ІНДИЧКОЮ. Інгредієнти

Запечена картопля – 300 г.

Запечена морква – 200 г.

Селера – 50 г.

Солоні огірки – 100г.

Зелений горошок

Грудинка індички – 2 шт.

Кріп за смаком

Яйця – 4 шт.

Домашній майонез

Сметана

ОЛІВ'Є З ІНДИЧКОЮ. Приготування

  1. Запечіть моркву, картоплю та індичку.
  2. Подрібніть усі інгредієнти на кубики.
  3. Дрібно поріжте кріп.
  4. Замішайте салат із заправкою із майонезу та сметани. Додайте спеції за смаком.

Картоплі і яєць слід додавати стільки, скільки повинно прийти гостей, – каже Руслан Сенічкін.

Який би рецепт відомого французького рецепту ви не обрали, він обов'язково приємно здивує ваших близьких та рідних. Новорічна ніч вже незабаром, тому наповнюйте холодильник потрібними інгредієнтами, і гайда готувати кулінарні шедеври разом з 1+1!

Нагадаємо, нещодавно Олексій Душка розповів, які жири потрібно вживати, щоб схуднути.