1+1 покаже зворушливу драму "Втеча з Шоушенка"

1+1 покаже зворушливу драму "Втеча з Шоушенка"

8 лютого 1+1 покаже вражаючий драматичний фільм "Втеча з Шоушенка".

Поділитися:

8 лютого 1+1 покаже вражаючий драматичний фільм "Втеча з Шоушенка".

Це історія про талановитого банківського працівника Енді Дюфрейна. Звинувативши його у вбивстві своєї дружини і її коханця, якого він не скоював, молодого чоловіка засудили до двох довічних термінів тюремного ув'язнення, і направили до Шоушенка — однієї з найпохмуріших в'язниць Нової Англії. Не дивлячись на постійні нелюдські знущання, мудрий і інтелегентний банкір, знаходить серед вбивць та злочинців вірного друга – темношкірого Реда, який завдяки своїм зв'язкам доставляє до в'язниці нелегальними каналами різні товари. А згодом, Дюфрейн стає правою рукою начальника в'язниці, допомагаючи йому відмити гроші. Енді організовує у в'язниці велику бібліотеку, і навчає ув'язнених, серед яких знаходить дуже талановитих людей. В решті решт, Енді Дюфрейну вдається втекти з в'язниці.

Цікаво, що фільм "Втеча з Шоушенка" був знятий режисером Френком Дарабонтом за повістю Стівена Кінга "Ріта Гейворт та втеча з Шоушенку". Автор продав права на екранізацію своєї розповіді всього за 1 долар, тому що дружив з Дарабонтом.

На роль Томмі Вільямса спочатку претендував Бред Пітт, а головну роль Енді Дюфрейна пропонували Кевіну Костнеру і навіть Тому Крузу.

Також відомо, що в оригінальній повісті Кінга, друг Енді не афроамериканець, а ірландець на прізвисько Рудий. А екстер'єри в'язниці Шоушенка були зняті у в'язниці міста Менсфілд, штат Огайо. Ця в'язниця на той момент перебувала у такому жалюгідному стані, що для зйомок довелося її попередньо реставрувати. Але велику частину сцен було знято у павільйонах студії, оскільки продюсери підрахували, що побудувати декорації в студії буде дешевше, ніж ремонтувати Менсфілд.

Фільм "Втеча з Шоушенка" отримав чимало нагород, крім того він мав 7 номінацій на Оскар: "Найкращий фільм", "Найкраща чоловіча роль (Морган Фрімен)", "Найкращий адаптований сценарій", "Найкраща робота оператора", "Найкращий звук", "Найкращий монтаж" та "Найкращий оригінальний саундтрек". А у 2010 році фільм зайняв 1 місце у рейтингу фільмів за версією IMDb.

Дивіться фільм "Втеча з Шоушенка" 8 лютого о 22.10 на 1+1.