1+1 показує історії, що змінюють Україну

1+1 показує історії, що змінюють Україну

З понеділка, 21 січня, на 1+1 стартує новий проект "Твоя Країна". Ми покажемо історії звичайних людей, які своїми щоденними вчинками змінюють Україну на краще.

Поділитися:

З понеділка, 21 січня 2013 року на каналі 1+1 стартує новий соціальний проект "Твоя Країна". Щотижня глядачі зможуть дізнаватися історії звичайних людей, які своїми щоденними вчинками змінюють Україну на краще. "Цей проект про те, що все в наших руках. Якщо ти прагнеш змін, починай з самого себе. Ми збираємо історії звичайних українців, які своїми діями вже змінюють країну", - пояснює ініціативу каналу Олександр Ткаченко, Генеральний директор 1+1 медіа.

"Метою проекту від його початку був пошук цікавих особистостей, унікальних подій, незвичайних місцевостей, всього, що може викликати посмішку й гордість українців. Наразі проект набув загальнонаціонального соціального масштабу, і ми не можемо не поділитися набутками з глядачами 1+1", - Ольга та Юлія Калашнікови, автори і режисери "Твоєї Країни".

Знімальна група "Твоєї Країни" об'їхала всю Україну та завітала у гості до деяких героїв, аби відзняти про них історії. Тут є історії надзвичайних лікарів, талановитих дизайнерів, запальних організаторів, юристів, соціальних працівників, музикантів і навіть історія лісника-еколога, який опікується збереженням популяції карпатських буйволів і коней гуцульської породи в Україні.

Проект має свій онлайн-ресурс, де розміщено інформацію про авторів історій, зібрані фото та відео-матеріали, а також свої сторінки у соціальних мережах: https://www.facebook.com/Tvoya.Kraina, https://vk.com/tvoya.kraina. Пошук історій для соціального проекту "Твоя Країна" триває – на сайті можна заповнити анкету та завантажити свою відеоісторію.

Серед перших історій, що побачать глядачі, - історія Йосипа Бартоша, с. Чинадієво, Мукачівський р-н, Закарпатська область: Йосип разом зі своєю дружиною Тетяною власними руками реставрують середньовічний Чинадійський замок св. Миколая - місце, де почалася історія кохання княгині Ілони Зріні, керівниці угорського визвольного руху в 1685 – 1703 роках, та графа Імре Текелі. Наразі вже реставровано кімнату Ілони, де проходять вінчальні церемонії. За словами Йосипа, "ним керують бажання зберегти надбання предків та мрія, щоб кожна пара, що вінчається у замку, понесла у своєму серці істинну любов до свого народу та своєї країни". Цю та інші історії можна переглянути на сайті проекту.