"1+1" створив сайт на підтримку режисера Олега Сенцова і покаже його фільм у спецвипуску "Аргумент кіно"

"1+1" створив сайт на підтримку режисера Олега Сенцова і покаже його фільм у спецвипуску "Аргумент кіно"

Режисера незаконно утримують в московській в'язниці Лефортово

Поділитися:

"1+1" запускає сайт на підтримку українського режисера Олега Сенцова, якого незаконно утримують в московській в'язниці Лефортово - savegoodguys.1plus1.ua

Таким чином, канал розпочинає акцію на підтримку Олега і закликає всіх активних та небайдужих людей з України та Росії приєднається. Місце Олега - на знімальному майданчику. В Україні не так багато режисерів, які можуть знімати хороше кіно, а Олег Сенцов один з тих, хто здатний на це.

Канал також закликає поширювати інформацію, щоб максимально привернути увагу громадськості до цієї ситуації. Для початку – підтримати створену сторінку й розмістити інформацію в соціальних мережах з хештегом #savegoodguys.

Крім того, "1+1" створює спецвипуск програми "Аргумент кіно: Врятувати Олега Сенцова!", де покаже його дебютний повнометражний фільм "Гамер". В ефір програма вийде в неділю 8 червня.

У гостьовій студії програми відомі діячі кіно виступлять із заявами на підтримку Олега. Серед них: голова національної спілки кінематографістів Сергій Тримбач, кінорежисер Ярослав Пілунський, звукорежисер  Артем Мостовий, який працював над його фільмом, а також Андрій Алферов - відомий кінокритик.

Нагадаємо, фільм Олега Сенцова "Гамер" відібрали на фестиваль в Роттердамі, потім Олег їздив з ним до Одеси і Ханти-Мансійська на Міжнародний фестиваль дебютів "Дух вогню", де отримав премію Гільдії кінознавців і кінокритиків.