12 найвідоміших українців, які власноруч творили історію України

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Активісти, письменники, спортсмени та музиканти, яких можна назвати обличчям Незалежної України.

Поділитися:

До Дня Незалежності УкраїниДо річниці Незалежності ТСН.ua переклав пісні «Океан Ельзи» мовою жестів в програмі Сніданок з 1+1 відзначили найвідоміших українців, без яких важко уявити історію нашої країни.

Відомих українських артистів, письменників, спортсменів і музикантів можна сміливо назвати обличчями нашої незалежності.

ЛІНА КОСТЕНКО

Вона рідко з'являється на публіці і легко відмовляється від державних нагород. За життя талановита Ліна Костенко стала класиком – її твори вивчають у школі, а влучні рядки 86-річної літераторки цитують тисячі українців.

АДА РОГОВЦЕВА

Людина без гідності – неповноцінна, а нація – взагалі неможлива, – вважає акторка Ада Роговцева.

Народна артистка постійно доводить свій патріотизм на ділі. День Незалежності вона планує провести на сході – даватиме благодійну виставу.

MONATIK, Pur:Pur та Viviеnne Mort розповіли, як на них вплинула творчість «Океан Ельзи»СВЯТОСЛАВ ВАКАРЧУК

Одні називають його скарбом України, інші – пророкують кар’єру Президента. Святослав Вакарчук сміливо говорить про наболіле і збирає на своїх концертах десятки тисяч прихильників.

Читайте також: ТОП-10 найкращих українських пісень до Дня Незалежності України

ЛЮБОМИР ГУЗАР

Колишнього предстоятеля УГКЦ досі вважають моральним авторитетом нації. Вчинки і слова Любомира Гузара досі викликають повагу та підтримку українців.

БРАТИ КЛИЧКИ

Українці перевернули світ боксу. 2 липня 2011 брати Клички зібрали всі пояси чемпіонів світу й тріумфально увійшли в історію боксу.

В’ЯЧЕСЛАВ ЧОРНОВІЛ

В’ячеслав Чорновіл невтомно боровся за незалежність, яку ми сьогодні святкуємо. Він був теслярем, редактором, літературним критиком, політв’язнем, журналістом, кочегаром, лідером партії та ініціатором Української Гельсінської спілки.

АНДРІЙ ШЕВЧЕНКО

Він став першим українцем, який виграв лігу чемпіонів УЄФА у складі «Мілан» і третім з вітчизняних спортсменів, які отримали золотий м’яч.

АХТЕМ СЕІТАБЛАЄВ

Актор і режисер Ахтем Сеітаблаєв – творець фільму «Хайтарма». Чимало людей завдяки цій стрічці дізналися про жахливу трагедію кримськотатарського народу.

ОЛЕГ СЕНЦОВ

Найвідоміший український режисер, якого в Росії засудили до 20 років позбавлення волі. За роки ув'язнення український режисер жодного разу не скаржився. Своїми листами він підтримує

РУСЛАНА ТА ДЖАМАЛА

Руслана зачарувала журі міжнародного вокального конкурсу Євробачення своїм запалом, Джамала – проникливістю. Глядачі з десятків країн були вражені потужними голосами та красою українок.

Нагадаємо, що в День Незалежності України в програмі Сніданок з 1+1 відбулася прем’єра кліпу «Оберіг».

Новини по темі