1+1 покаже серіал за мотивами твору Тараса Шевченка

Катерина
Розпочалися зйомки серіалу Катерина за однойменною поемою Тараса Шевченка
Головна героїня Катерина зі своєю мамою.

Розпочалися зйомки серіалу Катерина, в основі якого – сучасна версія поеми Тараса Шевченка.

Поділитися:

На замовлення телеканалу 1+1 телекомпанія Sisters Production розпочала зйомки чотирисерійної мелодрами Катерина. В основі сюжету – однойменна поема Тараса Шевченка, адаптована до сучасних українських реалій.

Події у серіалі відбувається у живописному селищі Шуляки на Черкащині, де у сім’ї консервативних педагогів підростає донька Катерина. У село приїздить столична знімальна група. Катерина нестримно закохується у відомого актора Олексія Красильникова.

Як розповів автор ідеї і сценарію Андрій Кокотюха, у серіалі переосмислили визначення москаль, що часто вживається у класичнй поемі:

За часів Тараса Шевченка «москалями» називали військовослужбовців царської армії, а «віддати в москалі» - мало значення «забрати в солдати». У більш широкому значенні «москаль» - це була свого роду чужа людина, яка виходила за рамки певного соціального середовища. І фраза «кохайтеся чорнобриві, та не з москалями» означає – живіть розмірено, у своєму соціальному середовищі, не порушуючи його рамок, наприклад, як жили батьки Катерини. А сама ж Катерина не побоялася помилитися і вийти за рамки свого соціального кола, і закохатися в ту людину, до якої линуло її серце.

Режисер картини – Олександр Тименко, знайомий глядачам 1+1 за мелодрамою Все одно ти будеш мій. Продюсери серіалу – Олександр Ткаченко, Олена Васільєва, Вікторія Забулонська, Марина Городецька.

В ідеї Андрія Кокотюхи надати сюжету сучасного звучання нас привабила можливість поговорити з глядачем про конфлікт цінностей – про те, як по-різному живуть село і столиця, наскільки відрізняються люди, що живуть у різних країнах. Історія кохання, самопожертви і зрадженої довіри завжди залишатиметься актуальною, – каже Олена Васільєва, головний продюсер фільмів і серіалів телеканалу 1+1.

Головні ролі у серіалі виконали народна артистка України Наталія Сумська та Анатолій Хостікоєв, а також відомі глядачеві 1+1 актори: Валерія Ходос, Марк Дробот, Дмитро Сова, Ольга Грішина, Дар’я Трегубова.

Через які випробування доведеться пройти Катерині і чи закінчиться ця історія, як в однойменній поемі українського класика, глядачі побачать в ефірі телеканалу 1+1.

Новини по темі