13-річна підопічна “Здійсни мрію” з Миколаївщини виступила зі співачкою DOROFEEVA на футбольному матчі в Іспанії

Здійсни мрію: ФК Динамо Київ, Надя Дорофєєва й Олександра Лобода виконали бажання 13-річної дівчинки, яка постраждала від бомбардувань рф

Надя Дорофєєва в Іспанії заспівала з дівчинкою, котру поранило уламком після бомбардувань рф на Миколаївщині

Поділитися:

Підопічній благодійного проєкту 1+1 media “Здійсни мрію” Соні Івановій з Миколаївщини 13 років. Дівчинка жила спокійним підлітковим життям – ходила до школи, зустрічалась з друзями, дуже любила малювати. Але для неї, як і для решти українців, все змінилось 24 лютого, коли росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

На початку березня будинок Соні обстріляли російські військові… Уламок снаряда влучив дівчинці в голову. Під обстрілами Соню доправили до Миколаївської лікарні. Там же прооперували, але видалити уламок не змогли через відсутність необхідного обладнання. Соню евакуювали в Київ. Тут лікарі “Охматдит” дістали уламок снаряда з її голови. Кажуть якби уламок зупинився на сантиметр вище або нижче, дівчинка могла б загинути.

У лікарні Соня розповіла журналістам ТСН, що хоче мати гітару і навчитись грати на ній. Після виходу сюжету, глядачі подарували їй аж 2 гітари! Ще один глядач, музикант Женя, влаштував уроки гри. Соня мала ще одну мрію — зустрітись і виступити на одній сцені зі співачкою DOROFEEVA. І вона здійснилась під час футбольного матчу в Іспанії! Чарівники з “Динамо Київ” влаштували неймовірну поїздку для дівчинки, її мами та брата. ФК «Динамо» U16 зіграли проти команди «Л'Успіталет» із Каталонії. У перерві між таймами Соня акомпанувала на гітарі Наді Дорофєєвій у виконанні пісні «Думи», на вірші Тараса Шевченка. Після виступу DOROFEEVA і Соня багато спілкувались, ділились враженнями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Артем Пивоваров і тренерка "Голосу країни" DOROFEEVA презентували чуттєвий дует на вірш Шевченка

“Коли телефонують "Здійсни мрію", то в мене одна відповідь – так, звичайно. Софійка – неймовірний приклад сили та бажання жити мирне прекрасне життя, щодня розвиватися, не втрачаючи жодного дня та цінуючи кожну мить”, — каже Надя Дорофєєва.

Для Соні виступ з Надею був сюрпризом. У неї було всього 2 дні, аби вивчити акорди пісні.

"Я не сильно хвилювалася, а трошечки, що погано зіграю. Але все одно вірила, що концерт пройде шикарно… Для мене це був чудовий день, бо моя мрія здійснилася", – поділилася Соня в ефірі марафону “Єдині новини”.

Напередодні виступу дівчинка побувала на екскурсії та шопінгу в Іспанії, організовані командою “Динамо”, адже у неї був тільки той одяг, який вдалося вивезти з Миколаєва. Також благодійники подарували Соні планшет і телефони для сім’ї. За допомогою гаджета дівчинка зможе вивчати музику і гру на гітарі. А ще динамівці влаштували родині уїк-енд в одному з найкращих готелів Барселони.

"Діткам дуже важливі позитивні емоції, щоб хоча б трохи переключатися від тих драматичних подій, які відбуваються в нашій країні”, — розповідають у “Динамо Київ”.

«Здійсни мрію» продовжує дарувати радість втілених бажань! Підтримати мрійників можна зробивши внесок у єдиний збір від благодійного фонду 1+1 медіа «Ти не один».

“В часи війни особливо важливо показувати дітям, що мрії здійснюються. Багато чарівників об’єднались і втілили в життя мрію Соні. Це був дуже зворушливий виступ! Знаю, що Соня колекціонує автографи відомих людей і мріє також отримати автограф Президента України у свою колекцію. Будемо  працювати над здійсненням”, — каже Олександра Лобода, кураторка благодійного проєкту “Здійсни мрію”.  До речі, Саша разом зі співачкою Michelle Andrade були ведучими цього заходу.

Новини по темі