5 фільмів Тарантіно, від яких шаленіють жінки

Фільми Тарантіно, які подобаються жінкам
Фото: Кадр із фільму Кримінальне чтиво

До дня народження культового режисера.

Поділитися:

Сьогодні, 27 березня, народився відомий режисер, сценарист і актор Квентін Тарантіно. Його кінофільми отримали світове визнання та престижні нагороди, такі як Оскар і Золотий Глобус.

І ми категорично не згодні з тим, що Квентін знімає фільми для чоловіків – серед зброї, насильства та інших чоловічих витівок є романтика, неймовірні вбрання та відмінний саундтрек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 фільмів про чисте кохання

Кримінальне чтиво, 1994

Фільм приніс Тарантіно Золоту пальмову гілку Каннського кінофестивалю, а нам – приголомшливий саундтрек, десятка два цитат та Уму Турман. Головна відмінна риса Кримінального чтива – нелінійний сюжет: його частини показані в неправильному, викривленому порядку. І хоча цей прийом придуманий не Тарантіно, саме після цього фільму він став дуже популярним. 

Фото: facebook.com/PulpFiction

Джекі Браун, 1997

Кримінальна драма з чудовою Пем Грієр у головній ролі. Грієр не дуже відома нашому глядачеві, однак у США (до появи у Тарантіно) вона прославилася ролями нещасних жінок у так званих «тюремних фільмах». Роль у Тарантіно стала не тільки найбільш феміністичною, але і найуспішнішою в її кар'єрі.

Фото: facebook.com/JackieBrownMovie

Убити Білла, 2003–2004

Дилогія про мстиву жінку з улюбленими інгредієнтами Тарантіно – Ума Турман, нелінійний сюжет, відмінна музика. Якби звинувачення в естетизації насильства звучали проти Тарантіно в суді, ці два фільми були б, напевно, одними з незаперечних тому доказів. Високохудожньо тут відбувається все: ллється кров під ніжний саундтрек, рішуче відсікаються голови, прискіпливо виконуються трюки і бійки. 

Фото: @miramax

Безславні виродки, 2009

У стрічці про протистояння євреїв і есесівців у період Другої світової у Франції Тарантіно склав одразу кілька чудових чоловіків. Виділити з яких варто не солодкавого Бреда Пітта, а Крістофа Вальца. За роль холоднокровного і хитрого штандартенфюрера СС Вальц отримав Оскар, визнання кінокритиків і безмежну любов глядачів. Через три роки він знову з'явиться у Тарантіно — і знову візьме Оскар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 найкращих фільмів про життя відомих жінок

Фото: inglouriousbasterds-movie.com

Джанго вільний, 2012

Спагеті-вестерн, який приніс Крістоф Вальц другий Оскар в його кар'єрі — цього разу за роль мисливця за головами, напарника головного героя фільму, гордого раба-бунтаря Джанго. Спагеті-вестерн — особливий жанр кіно, який отримав свою назву завдяки італійським (і, за іронією долі, найвідомішим) фільмам-вестернам, які знімали не на Дикому Заході, а, наприклад, в Іспанії. Наразі жанр не обов'язково передбачає італійське виробництво — швидше, спагеті-вестерном називають імітацію вестерна з набором традиційних для нього атрибутів (коні, ковбойські капелюхи, перестрілки, просторі природні ландшафти, випивка тощо).

Фото:unchainedmovie.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 найкращих жіночих фільмів для приємного вечора

Новини по темі