Ведучий Сніданок з 1+1 Руслан Сенічкін поділився рецептами поживних страв для пікніків.

Для тих, кому набрид шашлик і печена кортопля, телеведучий запропонував приготувати бургер з індички, пиріг зі шпинатом, хот-дог із незвичною начинкою, сирні палички, а на десерт – горіхово-вівсяні батончики.

БУРГЕР З ІНДИЧКОЮ ТА ОВОЧАМИ

Різновид сендвіча, який підкорив увесь світ. Секрет смачного бургера – в соковитій котлеті, яку подають разом із овочами та підсмаженою булочкою.

ІНГРЕДІЯЄНТИ

Індиче м'ясо – 500 г.

Петрушка – 50 г.

Цибуля – 1 шт.

Яйце – 1 шт.

Булочки – 4 шт.

Оливкова олія – 1 ч.л.

Листя салату – 50 г.

Сир – 50 г.

Огірок – 2 шт.  

ПРИГОТУВАННЯ

1. 500 г. мяса пропустити через блендер. Викласти у миску.

2. Подрібнити петрушку і цибулю. Додати до м’яса. Посмачити за смаком.

3. Додати яйце. Перемішати.

4. Зробити котлети однакової форми.

5. Змастити решітку для грилю цибулею для того, щоб м'ясо не приставало.

6. Посмажити котлети.

7. Булку розрізати навпіл. Додати кілька крапель оливкової олії.

8. Викласти на хліб листя салату, гарячу котлету, шматки сиру й огірка.

9. Зверху накрити булочкою.

ПИРІГ ЗІ ШПИНАТОМ І СИРОМ ФЕТА

Справжный грецький пиріг зі хрусткого тіста, корисного шпинату та смачного сиру. Проста та смачна страва, яка смакує вдома і на природі. 

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА

Борошно вівсяне – 100 г.

Борошно горіхове – 100 г.

Крохмаль – 2 ст.л.

Сіль – 0,5 ч.л.

Оливкова олія – 3 ст.л.

Вода – 3 ст.л.

ПРИГОТУВАННЯ ТІСТА

1. Змішати два види борошна, додати оливкову олію та воду. Перетворити на крихту.

2. Розмістити у формі для запікання. Проштрихнути виделкою.

3. Запікати при температурі 180 градусів 10 хв.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ПИРОГА

Яйце – 3 шт.

Сир фета – 150 г.

Шпинат – 200 г.

Спеції за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ

1. Протушити листя шпинату.

2. В окрему миску розбити яйця. Додати крохмаль, спеції. Збити.

3. Додати шпинат до яєчної суміші.

4. Вилити у запечену основу з тіста.

5. Зверху покришити сир.

6. Запікати при температурі 180 градусів 30 хв.

ХОТ-ДОГ ІЗ ОСОБЛИВОЮ НАЧИНКОЮ

Бутерброд із сосискою та овочевою начинкою, який обожнюють і діти, і дорослі. Різновидів хот-догів чимало. Руслан Сенічкін запропонував приготувати бутерброд із яблуком і капустою. 

ІНГРЕДІЄНТИ

Капуста – 500 г.

Яблуко – 1 шт.

Яблучний оцет – 2 ст.л.

Цукор – 3 стюл.

Кмин – 2 ст.л.

Сіль перець за смаком.

Сосики – 4 шт.

Булки – 4 шт.

Кетчуп і гірчиця за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ

1. Нашаткувати капусту. Натерти яблуко. Додати оцет.

2. Цукор і кмин розтерти. Перемішати усі інгредієнти.

3. На шпажку нанизати сосиску. Порізати спіраллю сосиску. Посмажити на грилі.

4. На мангалі підсмажити булку.

5. Одну сторону булочки змастити кетчупом. Іншу – гірчицею.

6. Викласти у булку начинку, сосиску та ще один шар начинки.

СИРНІ ПАЛИЧКИ ІНГРЕДІЄНТИ

Сирні палички чудово смакують до будь-якої страви. А ще це чудова альтернатива крекерам і соняшниковому насінню.

ІНГРЕДІЄНТИ

Вершкове масло – 100 г.

Борошно – 100 г.

Твердий сир – 50 г.

Зелень за смаком.

Яєчний жовток – 2 шт.

ПРИГОТУВАННЯ

1. Холодне масло порізати на шматочки. Притрусити борошном і подрібнити ножем.

Під час цього процесу намагайтеся не торкатися масла руками, щоб воно не розтало.

2. Викласти масло в миску, посипати борошном. Вимісити.

3. Додати натертий сир, чебрець і розмарин. Перемішати.

4. Додати два жовтки. Вимісити.

5. Зробити з тіста колобок, замотати в харчову плівку і залишити охолонути в холодильнику на 30 хв.

6. Покласти тісто на пергамент. Накрити зверху ще одним шаром пергаменту. Розкачати.

7. Порізати тісто на прямокутники однакової форми.

8. Запікати при температурі 180 градусів 20 хв.

ГОРІХОВО-ВІВСЯНІ БАТОНЧИКИ

На природі не рекомендують брати з собою солодощі, адже вони швидко псуються. Проте Руслан Сенічкін знайшов вихід – варто лише приготувати смачні вівсяні батончики з горішками.

ІНГРЕДІЄНТИ

Горіхова паста – 100 г.

Горіхова олія – 3 ст.л.

Мед – 50 г.

Ванільний цукор – 1 ч.л.

Кориця – 0,5 ч.л.

Вівсяні пластівці – 200 г.

Арахіс – 200 г.

ПРИГОТУВАННЯ

1. Горіхову пасту, мед, горіхову олію помістити в миску. Перемішати до однорідної маси.

Для того, щоб було легше перемішувати суміш, використовуйте теплі інгредієнти.

2. Додати корицю і ванільний цукор. Перемішати.

3. Додати вівсяні пластівці та арахіс. Перемішати.

4. На деко покласти пергамент для запікання. Викласти вівсяно-горіхову суміш.

5. Розрівняти суміш лопаткою.

6. Запікати при температурі 150 градусів 25 хв.

7. Нарізати на батончики.