5 кроків до неперевершеного вигляду без макіяжу

Поради косметолога: все, що потрібно знати про догляд за шкірою.

Поділитися:

У програмі «Сніданок. Вихідний» професійний косметолог Ірина Медвєдєва поділилася секретами того, як мати неперевершений вигляд без макіяжу.

Коко Шанель казала, якщо жінка не користується косметикою, вона занадто високої думки про себе. Звісно, з нею важко не погодитися: будь-яка жінка обов’язково має знати, як підкреслити переваги своєї зовнішності за допомогою макіяжу. Проте не менш важливо мати прекрасний вигляд і з природньою зовнішністю. Якщо дотримуватися цих 5 кроків, можна завжди мати бездоганну шкіру без краплі декоративної косметики.

Читайте також: 4 поради, як позбутися чорних цяток на обличчі

ОЧИЩЕННЯ

Перший крок до ідеальної шкіри без макіяжу – це очищення. На цьому етапі дуже важливою є вода, якою ми вмиваємося. Вона має бути кімнатної температури.

Занадто гаряча  вода сушитиме шкіру. Холодною теж не варто вмиватися, інакше вона закриє пори і усі корисні елементи погано проникатимуть до неї, - говорить Ірина Медвєдєва.

Далі потрібно вмитися пінкою чи гелем. Засоби для вмивання потрібно підібрати відповідно до вашого типу шкіри

Про те, як визначити свій тип шкіри Ірина Медвєдєва розповіла нещодавно.

ТОНІЗАЦІЯ

Для тонізації необхідно або протерти шкіру тоніком, або розпилити на неї термальну воду.

Замість тоніку та термальної води можна використати звичайну слобогазовану мінералку, яку можна налити в пульверизатор, - каже косметолог.

Тонізація відновить природній ph шкіри, нейтралізує дію жорсткої води, прибере почервоніння, а також насичить нашу шкіру антиоксидантами, які будуть попереджувати передчасне старіння шкіри.

Читайте також: Як попередити старіння шкіри за морфотипом 

ЗВОЛОЖЕННЯ

Після тонізації та очищення дуже важливим етапом є зволоження. Зволожувальний крем ми наносимо легкими рухами по масажним лініям. Дуже важливо крім зовнішнього зволоження,  пам’ятати і про внутрішнє.

Потрібно завжди випивати достатню кількість води. А також відмовитися від поганих звичок – в першу чергу куріння, - зауважує Ірина Медвєдєва.

ЗАХИСТ

Зверху на зволожувальний крем обов’язково потрібно наносити також і захисний крем.

Тоненька плівка захисного крему стане прекрасним щитом проти шкідливого впливу оточуючого середовища, - підкреслює експерт.

Захисний крем обов’язково має містити сонцезахисний фактор. Для зимової погоди SPF має бути 15-20, для літньої 30-50.

ВІДНОВЛЕННЯ

Не менш важливим етапом на шляху до ідеальної шкіри є відновлення. Щоб допомогти шкірі відновити свої фізіологічні функції, потрібно 1-2 рази на тиждень робити живильну маску.

Наприклад, це може бути медово-жовткова маска. Приготувати її дуже легко. Для цього потрібно взяти чайну ложку рідкого меду, додати туди 1 яєчний жовток та трохи борошна з вівсяних пластівців. Масу довести до консистенції густої сметани. На обличчя таку маску потрібно наносити на 10-15 хвилин. Змивати теплою водою.

Щоб не було несподіваної алергічної реакції, обов’язково перед застосуванням протестуйте маску чи крем на шкірі за вушком, або на зап’ястях, - зазначає Ірина Медвєдєва.

Нагадаємо, не так давно Ірина Медвєдева порадила, як позбавитися посічених кінчиків та сухості волосся.