Сьогодні, 14 липня, у Франції святкують День взяття БастиліїНайфеєричніші святкування Дня Незалежності в різних країнах (фото). Місцеві жителі щороку весело, гучно та смачно відзначають це свято. Для того, щоб відчути себе гостем Франції не треба далеко їхати, достатньо скуштувати кілька традиційних страв. 

Ведучий програми Сніданок з 1+1 Руслан Сенічкін поділився простими рецептами вишуканих і ніжних десертів, родом із Франції.

ЯБЛУЧНИЙ ТАРТ

Типовий для французької кухні відкритий пиріг із начинкою. Вона може бути м'ясною, рибною, овочевою, але Руслан Сенічкін запропонував приготувати тарт із яблуками.

ІНГРЕДІЄНТИ

Листкове тісто – 300 г.

Стручок ванілі

Вершкове масло – 40 г.

Мед – 40 г.

Яблука – 3 шт.

Коньяк – 2 ст.л.

Цукор – 4 ст.л.

Рецепти Руслана Сенічкіна: корисне морозивоПРИГОТУВАННЯ

1. Масло кинути в теплий сотейник. Масло має поступово розчинитися.

2. Додати насіння ванілі. Перемішати.

3. У форму для запікання покласти тісто. Зробити невеликі бортики.

Тісто проштрикніть виделкою, щоб воно не підіймалося під час запікання, – радить Руслан Сенічкін. 

4. Яблука нарізати на скибочки. Додати до масла в сотейник. Перемішати.

Для приготування десерту обирайте кислуватий сорт яблук, – каже Руслан Сенічкін.

5. Викласти яблука на тісто по колу одне на одне.

6. В окремій посудині змішати мед і коньяк. Перемішати.

7. Медовою сумішшю намастити яблука.

8. Посипати зверху цукром.

9. Випікати при температурі 180 градусів 45 хв.

ПЕЧИВО МАДЛЕН

Знамените печиво у формі мушлі, яке полюбляли королева Франції Марія Лещинська, письменники Олександр Дюма та Марсель Пруст. Мадлен – це дуже смачний, легкий і ароматний французький десерт. 

Рецепт смачного десерту: булочки з корицею та вершковим кремомІНГРЕДІЄНТИ

Яйце – 2 шт.

Цукор – 50 г.

Дрібка солі

Борошно – 150 г.

Лимон – 1 шт.

Вершкове масло – 50 г.

ПРИГОТУВАННЯ

1. Яйця, цукор і сіль збити до однорідної суміші. Важливо, щоб цукор розчинився.

2. Додати розтоплене вершкове масло та просіяне борошно. Перемішати.

3. Натерти цедру лимона. Додати у тісто.

4. Із половинки лимона вичавити у тісто сік. Перемішати.

5. У формочки для запікання викласти тісто.

6. Запікати при температурі 180 градусів 20 хв.

Рецепт від Руслана Сенічкіна: полуничний чізкейкШОКОЛАДНИЙ КЛАФУТІ З ВИШНЯМИ

Французький десерт поєднав у собі особливості пирога і запіканки. Клафуті – це коронна страва заможних французів. Ніжний та легкий десерт можна легко приготувати вдома.

ІНГРЕДІЄНТИ

Борошно – 80 г.

Цукор – 120 г.

Яйця – 3 шт.

Какао – 50 г.

Цедра лимону – 1 ст.л.

Молоко – 300 мл.

Вишні – 300 г.

ПРИГОТУВАННЯ

1. Збити борошно, цукор, яйця, какао, цедру лимона і молоко.

2. Форму для запікання змастити вершковим маслом.

3. Викласти у форму вишні без кісточок.

4. Залити вишні яєчною сумішшю.

5. Запікати при температурі 180 градусів 45 хв.

5 освіжаючих напоїв, які легко приготувати вдомаПЕЧИВО ТЮІЛЬ У НІЖНОМУ СОУСІ

Хрустке цукрове печиво схоже за смаком на вафлі. Тюіль чудово смакує у поєднанні з горіховим мусом. Руслан Сенічкін запевняє, що готувати французький десерт – надзвичайно просто.

ІНГРЕДІЄНТИ

Апельсин – 1 шт.

Мигдальне борошно – 50 г.

Пшеничне борошно – 15 г.

Вершкове масло – 35 г.

Цукрова пудра – 60 г.

Горіхова паста – 100 г.

Молоко – 50 г.

Збиті вершки – 150 г.

ПРИГОТУВАННЯ

1. Натерти цедру апельсина.

2. Із половинки апельсина вичавити сік.

3. Додати мигдальне та пшеничне борошно, вершкове масло та просіяну цукрову пудру. Збити до однорідної маси.

4. Тісто викласти на деко, застелене пергаментом.

5. Випікати при температурі 180 градусів 6-8 хв.

6. Вирізати з тіста кружечки потрібного діаметру.

7. В окремій мисці горіхову пасту залити молоком. Перемішати.

8. Додати в горіхову пасту вершки. Перемішати. 9

9. У склянку налити ніжний мус, прикрасити печивом Тюіль.

ТІСТЕЧКА ШУ

Рецепт смачного полуничного штруделя з бананомТістечка круглої форми з заварного тіста із заварним кремом всередині. Шу дуже схожі на еклери, проте особливий смак десерту не дозволить сплутати його з чимось іншим. Хрустка основа та ніжна начинка подарують неабияку насолоду.

ІНГРЕДІЄНТИ

Вершкове масло – 150 г.

Борошно – 180 г.

Цукор – 100 г.

Молоко – 80 г.

Вода – 80 г.

Яйця – 3 шт.

Дрібка солі

ПРИГОТУВАННЯ

Хрумке тісто

1. 80 г. вершкового масла, 100 г. просіяного борошна, цукор і сіль ретельно вимісити.

2. Розкачати тісто і вирізати кружечки потрібного діаметру.

3. Охолодити тісто протягом 30 хв.

Заварне тісто

1. В каструлю налити молоко і воду.

2. Додати 70 г. вершкового масла. Довести до кипіння.

3. Зняти з вогню і додати 80 г. борошна. Перемішати в каструлі.

4. Поставити каструлю на вогонь і підсушити тісто протягом кількох хвилин.

5. Викласти тісто у миску, дати вихолонути.

6. Додати яйця. Перемішати до однорідності.

Тістечка

1. Перекласти заварне тісто в кондитерський мішок і викласти на деко.

2. Зверху викласти кружальця хрумкого тіста.

3. Запікати при температурі 180 градусів 20 хв.

4. Розрізати тістечка навпіл, викласти в середину заварний крем, горіхову пасту або іншу начинку.