5 рецептів модних сніданків для затишних вихідних

Рецепти сніданків для усієї родини
unsplash.com

Кулінарні експерименти відомих українських блогерів.

Поділитися:

Кухня - особливе місце в кожній оселі. Тут завжди пахне свіжозавареним чаєм й духмяною випічкою... Тут за сніданком збирається уся родина, аби поласувати смачненьким й погомоніти про плани на день. Аби прикрасити ваші осінні вихідні, ми відібрали оригінальні рецепти сніданків від українських блогерів, що заворожують не тільки своїм смаком, а й красою!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів круасанів для сніданку по-французьки

Смачна гранола від Тані Губенко 

@tanya.gubenko

Інгредієнти

1 склянка мигдалю

1 склянка кешью

1 склянка волоських горіхів (можна замінити кедровими)

2 склянки вівсяних пластівців

1 молочна шоколадка  (можна покласти 1,5)

0,5 склянки меду

1 столова ложка масла

0,25 склянки кунжуту

Додаткові інгредієнти

2 столові ложки цукру

1 чайна ложка солі

1 столова ложка кориці

0,5 склянки соняшникового насіння

сухофрукти

Приготування:

1. Подрібнити горіхи і натерти шоколад. 

2. Перемішати суміш і викласти на деко (бажано застелити пергамент).

3. Випікати 30-40 хвилин при температурі 165 градусів.

4. Важливо перемішувати гранолу кожні 10 хвилин. ⠀

Домашній рататуй від Насті Маркович

Інгредієнти

цибуля

баклажан

кабачки

болгарський перець (блогерка радить брати червоний і жовтий, щоб були яскравіші кольори)

помідори

часник

петрушка

сіль, перець, прованські трави 

Приготування:

1. Нарізати всі овочі скибочками й кубиками.

2. Послідовність викладання на пательню з проміжком 3-4 хв.: спочатку викладати цибулю та часник, потім - баклажан, кабачок, перці, помідори. Наприкінці додати трави.

3. Залишити тушкуватися на маленькому вогні протягом 20-25 хв.

4. Прикрасити готову страву петрушкою. 

@anamarkovych

Міні-панкейки від Тані Пренткович

Інгредієнти

йогурт - 300 г

вівсяне борошно - 1 склянка 

молоко - 1/2 склянки

яйця курячі - 2 шт.

розпушувач 

підсолоджувач

банан - 1/2 шт.

Інгредієнти для подачі:

мед

банан - 1 шт. 

Приготування

1. З’єднати у мисці йогурт та яйця і злегка збити суміш.

2. В окрему посудину просіяти борошно з розпушувачем та підсолоджувачем (можна ще додати ванільний цукор).

3. З’єднати сухі інгредієнти з рідкими, додати молоко, банан і добре перемішати. 

4. Смажити з обох сторін на сухій пательні. 

5. Готові млинці полити медом і прикрасити бананом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Дієтичні млинці від Лори Філіппової

@tanyaprentkovych

Страва смакує з чаєм і класною компанією. Їсти у сімейному колі і насолоджуватися! - коментує страву Таня. 

Гравлакс від Яни Станішевської 

Інгредієнти

лосось

сіль, перець, цукор - за смаком

хрін

буряк 

горілка - 30 мл

Приготування:

1. Замаринувати лосось, додавши до нього сіль, перець та цукор за смаком. 

2. Поверх риби викласти хрін та буряк і залити страву 30 мл горілки.

3. Поставити гравлакс під прес на 2 години при кімнатній температурі.

4. Загорнути лосось у харчову плівку і залишити в холодильнику на 48 годин.

5. Подавати страву як брускетти або ж нарізати на тонкі шматочки і подавати як карпачо. 

@stanishevska

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 надсмачних рецептів солодощів для гарного настрою

Смузі-боул з бананом й смородиною від Євгена Клопотенка 

Інгредієнти

банан - 4 шт. 

чорна смородина - 300 г 

ванільний цукор - 10 г 

насіння льону

волоський горіх 

1 гілочка м'яти (для прикраси)

Приготування

1. Звільнити банани від шкірки і порізати великими шматочками. 

2. Покласти банани в харчовий поліетиленовий пакет і залишити в морозильній камері на 1 годину.

3. Викласти фрукти в чашу блендера, додати смородину і ванільний цукор.

4. Перемішати суміш до появи однорідного стану (протягом 1-2 хвилин). 

5. Розлити суміш по тарілках, прикрасити ягодами і м'ятою. 

6. За бажанням додати в смузі насіння льону й горіхи. Смачного!

Ще більше рецептів смачних страв від Євгена Клопотенко дізнавайтесь у його кулінарній рубриці в ефірі Сніданку. Вихідний

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смузі-дієта: як схуднути на 5 кг за тиждень

Новини по темі