6 цікавих фактів про "Анжеліку", які ви не знали

6 цікавих фактів про "Анжеліку", які ви не знали

У неділю "1+1" покаже всі фільми про легендарну Анжеліку, яка перетворила Мішель Мерсьє на секс-символ та мегазірку, хоча так і не допомогла їй стати щасливою жінкою.

Поділитися:

У неділю "1+1" покаже всі фільми про легендарну Анжеліку, які перетворили Мішель Мерсьє на секс-символа та мегазірку, хоча так і не допомогли їй стати щасливою жінкою.

Прем'єра першого фільму відбулася у кабаре "Мулен Руж". Знаменита Коко Шанель, яка була запрошена на показ, аплодувала стоячи.

Мішель Мерсьє – від природи брюнетка. Для ролі було виготовлено кілька десятків білявих перук.

Під час зйомок "Прекрасної Анжеліки" Мішель Мерсьє переживала процес розлучення. Актриса була настільки виснажена, що режисер думав запросити для подальшої роботи Урсулу Андресс або Клаудію Кардинале, оскільки вони здавалися йому "свіжішими".

"Двічі я була одружена й двічі жила в цивільному шлюбі. Для мене, у принципі, різниці жодної не було. Мій перший чоловік Вільям був красивим, веселим, але абсолютно божевільним. Коли я стала популярною, він почав мені погрожувати, що за законами Франції з божевільним розлучитися не можна. Він навмисно почав ковтати коньяк упереміш з таблетками і в якийсь момент потрапив до лікарні. На щастя, якраз тоді я отримала пропозицію зіграти Анжеліку. Робота мене врятувала. Я працювала наче віл! Багато років оплачувала лікування та проживання свого Вільяма в божевільні", - зізнається актриса.

Анжеліку могла б зіграти і Бріжіт Бардо, але вона тоді була зайнята на зйомках іншого фільму, де дуже втомлювалася від костюмованих сцен. У результаті – Бріжіт Бардо не захотіла знову працювати в корсеті та відмовилася від ролі. На роль Анжеліки також пробувалися такі актриси, як Марина Владі, Катрін Деньов, Джейн Фонда та інші, але вони не були затверджені.

З Робером Оссейном (Жоффрей) у Мішель Мерсьє так і не відбувся "роман": вони залишились тільки друзями.

Джуліано Джемма, який зіграв Ніколя, у юності працював пожежником у Римі, його військова спеціальність - сапер.

З актором Жаком Тожа, який виконав роль короля Людовика, Мішель Мерсьє пов'язували теплі стосунки. За зізнанням самої актриси, Тожа був одним із найкращих друзів у її житті. Мішель казала, що Жак Тожа був серед тих небагатьох людей, хто підтримував її у важкі моменти.

Зйомки картини відбувалися на студії "Чінечітта" в Римі, а також у замках і маєтках Франції: замок Танлая (департамент Йонна, Бургундія) - декор замку графа Жоффрея де Пейрака; замок Marigny-le-Cahouët (Кот-д'Ор) - замок барона Сансі де Монтель; замок Esclimont (château d'Esclimont) - замок маркіза де Плессі-Белльєра; абатство де Фонтене (Кот-д'Ор, Мармань) - монастир у Пуату і Версаль.