9 атмосферних фільмів для зимового вечора

Найкращі драми, мультфільми та фентезі, які подарують надію та зігріють у холодну пору року.

Поділитися:

5 фільмів та серіалів, які допоможуть залишатися щасливими восениУ холодний засніжений день так і хочеться загорнутися в плед, узяти чашку з гарячим какао та насолодитися переглядом хорошого фільму. Тож швиденько печіть смачне шоколадне печиво від Валентини Хамайко, затишно влаштовуйтесь на дивані та насолоджуйтесь переглядом найкращих стрічок про зиму.

РЕАЛЬНА ЛЮБОВ, 2003

Сюжет кінострічки складається з дев'яти історій, які розвиваються паралельно. Події розгортаються незадовго до Різдва, а кульмінація фільму припадає на святвечір, коли історії усіх персонажів переплітаються між собою. Фільм вчить завжди вірити у кохання, адже воно – всюди.

До речі, вже у травні глядачі побачать продовження відомої стрічки. Короткометражку про кохання покажуть у День червоних носів, а всі зібрані кошти підуть на благодійність. 

ЗИМОВА ФАНТАЗІЯ, 2014

Американська фентезійна драма у головній ролі з легендарними акторами  Коліном Фарреллом, Расселом Кроу.

Стрічка розповідає про історію звичайного злодюжки Пітера Лейка. Пітер грабує будинки, проте одного разу, прокравшись в черговий раз до оселі, він зустрічає дівчину Беверлі і закохується в неї. Хлопець ще не знає, яку таємницю береже його кохана, а ще за голову Пітера призначена нагорода — за ним полює його колишній бос.

РІЗДВЯНА ІСТОРІЯ З ТІНОЮ КАРОЛЬ,2015

Унікальний кінопроект виробництва 1+1 Продакшн, що розповідає про багатовікові традиції і духовні цінності України. Головні ролі виконали співачка Тіна Кароль і переможець шоу Маленькі гіганти Євген Лебедин.

За сюжетом, напередодні Різдва хранителька українських традицій розповідає своєму синові історію про вічні цінності, боротьбу добра і зла. Історія плавно перетікає в музичні постановки, в яких прозвучать зимові пісні, а також щедрівки та колядки в сучасній обробці у виконанні Тіни Кароль.

Читайте також: 5 фільмів, за які Леонардо Ді Капріо міг отримати «Оскар»

ДЕНЬ БАБАКА, 1993

Щороку в невеликому американському містечку проводиться свято під назвою «День бабака». У цей день жителі міста навмисне будять бабака на ім'я Філ із зимової сплячки і пророкують за його поведінкою погоду.

Самозакоханий і зарозумілий журналіст Філ Коннорс щороку їздить робити репортаж з цієї події. Проте одного разу, приїхавши на фестиваль бабака, Філ опиняється в петлі часу. Чоловік знову і знову переживає один і той же день. У таких умовах герой намагається знайти вихід із ситуації та завоювати серце коханої дівчини.

ЩОДЕННИК БРІДЖИТ ДЖОНС, 2001

Їй уже за тридцять, але вона безвольно потурає своїм шкідливим звичкам і не наважується позбутися зайвих кілограмів. Батьки намагаються посватати Бріджит за сина сусідів, проте жінка шаленіє від свого начальника.

З першого ж дня нового життя міс Джонс вирішує вести щоденник, у який вона записуватиме свої майбутні досягнення й перемоги. Проте виявилося, що здійснити мрії і знайти щире кохання значно складніше, ніж здається.

Читайте також: 5 найкращих фільмів Кейт Вінслет

ВЕЧОРИ НА ХУТОРІ БІЛЯ ДИКАНЬКИ, 1961

Фільм-казка, заснований на однойменній повісті Миколи Гоголя, вже давно став класикою жанру. Історія коваля Вакули, який мріє завоювати серце норовливої красуні Оксани, не втрачає своєї популярності. Кохання – велика сила, яка змушує піти навіть на угоду з чортом – саме це доводить стрічка.

СНІГОВІ ПСИ, 2002

Американська комедія розповідає історію звичайного хлопця Теда Брукса. Нічого не затьмарювало його безтурботне життя на узбережжі Маямі, поки листоноша не вручив повідомлення, в якому йшлося про заповіт Люсі, яка, як виявилося, була його справжньою матір'ю. На головного героя чекають неймовірні пригоди серед засніженої Аляски та участь у справжніх собачих перегонах на упряжках.

Читайте також: 5 найкращих фільмів Камерон Діаз

ХРОНІКИ НАРНІЇ, 2005

Зимова казка про перемогу Добра над Злом. Четверо братів та сестер Пітер, Люсі, Едмунд та С’юзен опиняються у чарівній країні Нарнії, де їм доведеться боротися зі злою чаклункою, яка полонила королівство. На головних героїв чекає захоплююча подорож серед магічних істот та тварин, які вміють розмовляти.

КРИЖАНЕ СЕРЦЕ, 2013

Коли древнє пророцтво збувається і королівство занурюється у вічну зиму, троє безстрашних героїв – принцеса Анна, відважний Крістофф і його вірний олень Свен – відправляються в гори. Усі вони прагнуть знайти сестру Анни – Ельзу, яка може зняти з країни жахливе прокляття. Дорогою героїв чекає безліч сюрпризів і пригод: зустріч з містичними тролями, знайомство зі сніговиком і магія на кожному кроці. 

Нагадаємо, що нещодавно 1plus1.ua писав про 5 іноземних фільмів, які знімали в Україні.

 

Новини по темі