Ада Роговцева про російських колег: "Я не розумію, чому ота брехня про Україну так діє на них"

Ада Роговцева про російських колег: "Я не розумію, чому ота брехня про Україну так діє на них"

Народна артистка України Ада Роговцева, яка зібрала 52 тисячі гривень на допомогу пораненим бійцям з зони АТО

Поділитися:

Народна артистка України Ада Роговцева, яка зібрала 52 тисячі гривень на допомогу пораненим бійцям з зони АТО, прокоментувала нейтральну позицію деяких українських артистів стосовно подій в Україні, йдеться у "Сніданку з 1+1".

Ада Миколаївна зауважила: кожен живе так, як хоче. Та оскільки ми народилися на українській землі, то не маємо права лишатися осторонь і просто зобов'язані її захищати.

"Якої б не був ти професії, яких би ти не мав заслуг, ти маєш відповідати перед своєю совістю і честю за те, що ти живеш на своїй землі і її борониш. Мені здається, якщо людина думає, що вона митець, то треба сумніватися, чи митець вона, якщо вона не чує, не бачить, що робиться з людьми. Якщо вона не може розділити горе своєї країни, то вона не митець", - наголосила Роговцева.

Окрім того, акторка пояснила, чому більшість її російських колег схвалюють агресивну політику Путіна стосовно України. Так, Ада Миколаївна вважає, що їм просто лячно за свою роботу і сім'ю, пише tsn.ua.

"Люди бояться за свою кар'єру, за своє благополуччя. І їм легше прийняти агресивну, загальну політику, ніж індивідуальне, людське сприйняття і аналіз", - сказала Роговцева.

Ада Миколаївна неодноразово працювала з російськими акторами і їй украй важко зрозуміти, чому вони дозволяють собою маніпулювати:

"Ми працювали з ними пліч-о-пліч. І я не розумію, чому ота пропаганда, агітація та брехня про Україну так діє на них, на розумних людей, високого інтелекту. Я не можу зрозуміти", - поділилася акторка.

Нагадаємо, нещодавнео Ада Роговцева розповіла про зворушливі зустрічі з бійцями на Сході.