Ахтем Сеітаблаєв: Мені було ніяково, коли бачив себе в дзеркалі в білому халаті

Український актор та режисер розповів про свою першу дитячу мрію, досвід роботи лікарем і акторську дружбу.

Поділитися:

Ахтем Сеітаблаєв: Три причини, чому варто дивитися серіал Центральна лікарня31-го липня на канал 1+1 повертається український серіал Центральна лікарня. Одну з головних ролей – хірурга Рустама Агаларова – виконав український актор та режисер кримськотатарського походження Ахтем Сеітаблаєв.

В ексклюзивному інтерв'ю для 1+1 Ахтем Сеітаблаєв розповів про свою першу дитячу мрію, досвід роботи лікарем і дружбу з акторами серіалу Центральна лікарня.

неДОСЯЖНА МРІЯ

У дитинстві я хотів бути лікарем-хірургом. Це була моя мрія. Моя тітонька часто хворіла, коли я був ще маленьким. Я завжди заспокоював її, що коли виросту, вилікую її. Але для того, щоб стати лікарем, треба знати багато непростих наук. З біологією у мене не виникало проблем, а ось з хімією ніяк не складалося.

Мені легше давалися гуманітарні науки. Усі з татової родини пов’язали своє життя з точними науками – стали викладачами математики, архітекторами, інженерами. Проте мамина родина дуже творча – там є і композитори, і актори, і музиканти, і співаки.

Ексклюзив зі знімального майданчика: Як проходили зйомки серіалу Центральна лікарняЛІКАРСЬКИЙ ДОСВІД

В одному з фільмів я зіграв медичного працівника. Проте роль була лише опосередкованою. Якось навіть надавав медичну допомогу, але не сильно занурювався у лікарську діяльність. У серіалі Центральна лікарня все по-іншому, тут – я провідний хірург.  

Я помітив, що у лікарів своєрідне почуття гумору, часом цинічне. При цьому вони життєлюбні та сильні. Як казав Барон Мюнхгаузен: «Усміхайтеся, панове, бо найбезглуздіші речі, роблять із серйозним виразом обличчя». Жарти допомагають, адже хороший настрій – запорука хорошої роботи.

Дуже довго було мені було ніяково, коли я бачив себе в дзеркалі в білому халаті. У мого персонажа практично завжди застібнути всі ґудзики халата. У житті я люблю носити вільний одяг, тому довго звикав до нового вбрання.

СКАЛЬПЕЛЬ-НІЖ

Найскладніше в роботі над серіалом Центральна лікарня було знімати сцени, в яких проходили операції. Коли ти граєш хірурга, ти повинен не лише «жонглювати» руками, а й термінологією. Це достатньо непросто, проте на допомогу приходили акторські навички запам’ятовування складних термінів.

Для того, щоб у кадрі все виглядало реалістично, на знімальному майданчику працював спеціальний медичний консультант, який вчив акторів робити непрямий масаж серця, перев’язки і пояснював складні медичні терміни.

Ахтем Сеітаблаєв: біографія, особисте життя і найкращі фільмиРУСТАМ ПРОТИ АХТЕМА

У деяких життєвих ситуаціях я солідарний зі своїм персонажем Рустамом, у деяких – ні. Мабуть, це тому, що я трохи доросліший, ніж він (сміється – ред.).

Нас об’єднує те, що ми хлопці – південні, гарячі. Проте, якби я був на його місці, я б дещо робив не так. Просто тому що в мене трохи більше життєвого досвіду. Хоча… Невпевнений (усміхається – ред.).

КРИМЧАНИН, але НЕ ТАТАРИН

Коли мені запропонували цю роль, я наполягав на тому, щоб мого персонажа Рустама не позиціонували, як татарина. Адже у нього не кримськотатарське ім’я. Ми домовилися, що він буде з Криму.

Крім цього випадку, в мене більше не було жодних зауважень до сюжету. Режисери завжди дуже чітко пояснювали історію та особливості характеру мого персонажа.

У всіх бувають моменти, коли соромно за те, що ти зробив чи сказав. Мій персонаж Рустам не ідеальний, тому йому, як і всім, властиво помилятися.

Серіал Центральна лікарня на 1+1 став найкращим серіалом літаСВІТ КРУГЛИЙ – ДРУЖБА З КОЛЕГАМИ

Я давно знаю третину акторів з серіалу Центральна лікарня: з кимось граю  в театрі на Лівому березі, з іншими раніше працював в театрі Лесі Українки.

Неперевершеного українського артиста Станіслава Боклана я мав честь знімати в одному зі своїх фільмів. Олю Гришину теж знаю достатньо давно. Я хотів, щоб вона зіграла десь у трьох моїх фільмах.

Дивіться новий український серіал Центальна лікарня – 8 серія онлайн.