Як очистити та відбілити шкіру за допомогою порічок

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

У програмі Сніданок з 1+1 експерт розповіла про користь ягід та їх використання не лише в лікувальних цілях, а й у косметології.

Поділитися:

Сушка малини: як зробити заготовку для лікарського чаюВлітку на дачах та присадибних ділянках з’являються одні із найбільш корисних для організму людини ягід - порічки. Ними часто нехтують, надаючи перевагу більш популярним - полуниці та малині. У програмі Сніданок з 1+1 експерт Наталя Підлісна розповіла, в чому користь порічок та як їх варто вживати.

У природі червона та біла смородина росте біля річкок, звідси й назва порічки. Порічки надзвичайно корисні для організму. Ягоди абсорбують із шлунково-кишкового тракту всі техногенні та рідіоактивні елементи.

Експерт радить вживати порічки разом з кісточками, адже вони містять оксикумарин, рідкісну речовину, яка регулює процес згортання крові.

Ягоди багаті на антиоксиданти, які допомогають організму боротися з раковими клітинами та процесом старіння шкіри.

Порічки корисні не лише для внутрішнього застосування. Ці маленькі ягоди - справжня знахідка для здоров’я шкіри. В них містяться ретинол, бета-каратин, вітаміни групи В, що збереуть вашу молодість

Літні маски для обличчя для всіх типів шкіриНаталія Підлісна запропонувала приготувати маску, яка глибоко очистить та відбілить шкіру обличчя.

Для приготування вам знадобляться ягоди та вівсяне борошно. Перемішайте 2 ст.л. борошна та жменю порічок.

Суміш можна використовувати як скраб за рахунок вівсяного борошна, а потім залишити на обличчі на 10-15 хвилин.