Як правильно заморозити малину на зиму

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Щоб насолоджуватися вітамінним коктейлем взимку, радимо заморозити малину заздалегідь.

Поділитися:

3 правила, як зберігати продукти в холодильникуСвіжа малина - це не лише смачні та корисні солодощі, а й справжня знахідка для здоров’я та молодості організму. У програмі Сніданок з 1+1 розповіли, що ягода виводить токсини, захищає від вірусів та бактерій. Багата на мідь малина нормалізує нервову систему, тому людям, що піддаються стресам, варто не лише втішатися шоколадом, а й щоденно вживати ці ягоди.

Щоб насолоджуватися вітамінними сніданками взимку, заготуйте малину самостійно. Адже домашні ягоди набагато корисніші, ніж переморожена малина з супермаркетів.

Щоб правильно заморозити малину варто дотримуватися наступних рекомендацій:

  1. Вибирайте лише спілі ягоди. Уважно переберіть малину та відсортуйте перестиглі та пошкоджені сірою гниллю ягоди.

  2. Обережно промийте малину у холодній воді, щоб не пошкодити ягоди, та просушіть її на паперовому рушнику.

Заморожувати малину можна декількома способами.

Рецепт смачного полуничного тортаВаріант для ласунів:

Очищені та помиті ягоди необхідно викладувати шарами у контейнер, при цьому кожен шар пересипати цукром. Розрахуйте, що на кілограм малини вам знадобиться склянка цукру.

Якщо ви збираєтеся заморожувати малину у пакеті, може не вдатися зберегти ягоди цілими. Та незважаючи на форму, смак все одно залишиться непервершеним.

Малину можна заморозити у власному соці. Для цього пересипані цукром ягоди потримайте півгодини при кімнатній температурі, поки вони не пустять сік. Після цього можете заморожувати малину.

Варіант для прихильників дієтичного харчування:

Якщо вам подобається відчувати натуральний смак малини без цукру сміливо заморожуйте ягоди у поліетиленових пакетах чи контейнерах.

Якщо ви збираєтеся використовувати ягоди як декор у випічці чи інгредієнт для фруктових салатів, необхідно щоб ягоди були цільні. Для цього заморожуйте малину порційно, виклавши її в контейнер так, щоб ягоди розмістилися одним шаром. Після того, як один шар замерзає, готуйте наступні.

Новини по темі