Як схуднути до Нового року: 7 простих кроків

Як схуднути до Нового року: Поради дієтолога
freepik.com

Експерт Галина Незговорова розповіла, що варто робити, аби у новорічну ніч виглядати неперевершено

Поділитися:

У холодну пору нам часто важко відмовити собі поласувати смачненьким. Однак у новорічну ніч кожна дівчина хоче виглядати неперевершено. Постійний експерт програми «Сніданок з 1+1» Галина Незговорова розповіла, від яких продуктів варто відмовитися вже зараз, щоб у новому році бути у формі. 

ЯКІ НАСЛІДКИ МАЮТЬ ЕКСПРЕС-ДІЄТИ?

Дієтолог розповіла, що в наш час існує безліч експрес-дієт. Зазвичай популярністю користуються дієти на 3, 5 або 7 днів. Обмеження певних продуктів або вживання тільки одного продукту харчування протягом короткого терміну не призводить до виникнення патологічних змін в організмі людини.

Однак експрес-дієти не протипоказані лише за умови відсутності серйозних  хронічних захворювань, зокрема системи травлення. Отже, щоб не зашкодити організму, необхідно бути впевненим у задовільному стані здоров’я перед початком експрес-дієти.

Як схуднути за допомогою імбирного чаюНаприклад, вживання лише концентрованих свіжих овочевих, ягідно-фруктових соків впродовж декількох днів у людей із захворюваннями шлунка та кишечника може спровокувати їх загострення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути за допомогою вівсянки

У тих, хто має схильність до закрепів, відсутність або обмеження достатньої кількості клітковини може призвести до погіршення роботи кишечника.

Галина Незговорова радить дотримуватися подібних дієт у вільний від роботи час, коли не потрібно поспішати та виконувати купу справ. Разом з обмеженням вживання певних продуктів варто займатися йогою, більше проводити часу на свіжому повітрі. Дієтолог впевнена: головне – приділити собі дещо більше уваги та отримувати від цього задоволення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олексій Душка розповів, як схуднути без шкоди для здоров'я

Результат, як правило, короткочасний і втрачені кілограми повертаються. Організм людини сприймає зміни у харчуванні як стрес і починає відкладати зайве.

Для збереження ефекту необхідно виробити звичку постійно харчуватися правильно, а не епізодично, час від часу.

Як схуднути та покращити стан шкіри за допомогою вітаміну В6НА СКІЛЬКИ КІЛОГРАМІВ МОЖНА СХУДНУТИ ЗА МІСЯЦЬ БЕЗ ШКОДИ ДЛЯ ОРГАНІЗМУ?

За словами Галини Незговорової, після корекції раціону харчування нормальним вважається схуднення до 4 кг. При цьому варто стежити за самопочуттям, щоб не спостерігалося відхилень у загальному стані.

ЯК МОЖНА СХУДНУТИ ЗА МІСЦЯЦЬ?

Дієтолог наголошує, що процес схуднення абсолютно індивідуальний і залежить від багатьох факторів.

Варто ставити перед собою адекватну та реальну ціль. Можна тиждень голодувати та схуднути на 7-10 кг, але чи є в цьому сенс, якщо згодом ви погладшаєте на 15 кг?

Почати корекцію ваги можна будь-коли, головне не шукати собі виправдань у відсутності часу або сили волі для цього.

7 ПРОСТИХ ПОРАД, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ СХУДНУТИ ЗА МІСЯЦЬ

  1. Приймати їжу регулярно, невеликими порціями, не менше 3-х разів на день, їсти повільно.
  2. Відмовитися від перекусів.
  3. М‘ясо, риба, курка та кисломолочні продукти – необхідні компоненти щоденного меню.
  4. Надавати перевагу стравам у відвареному та тушкованому виді.
  5. Не голодувати!
  6. Не вживати алкоголь, адже він дуже калорійний.
  7. Підтримувати водний баланс в організмі.

ВІД ЯКИХ ПРОДУКТІВ ВАРТО ВІДМОВИТИСЯ, ЩОБ СХУДНУТИ ДО НОВОГО РОКУ?

За  місяць до новорічних свят або важливої події дієтолог рекомендує:

  1. виключити з раціону харчування білий хліб (здобу, випічку, вироби з тіста), цукор, солодощі (цукерки, тістечка), соління, маринади, смажене, копчене, солодкі напої та пакетні соки.
  2. Значно обмежити вживання горіхів, насіння (особливо у другу половину дня).

Окрім цього потрібно декілька разів на тиждень займатися плаванням, ходити в сауну, можливо, навіть записатися на фітнес.

Галина Незговорова запевняє, що активний відпочинок на свіжому повітрі, спорт, відмова від вживання калорійних продуктів та позитивний настрій – запорука здоров’я та прекрасного самопочуття!

Читайте також: 3 ефективні дієти, які допоможуть швидко позбутися зайвих кілограмів.