Як святкують 1-ше вересня школярі Ізраїлю, Німеччини та Японії

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

У деяких країнах перший навчальний день починається не у вересні, а у квітні.

Поділитися:

У програмі Сніданок з 1+1 розповіли, як і коли першокласники з усього світу готуються до початку навчального сезону.

Разом із українськими школярами до школи 1-го вересня підуть учні країн Прибалтики, Болгарії, Китаю, Ізраїлю, Чехії. Проте для їхні ровесники з інших країн цей день нічим не примітний. У них є свій день для першого дзвоника.

Поради батькам: Як вибрати якісну шкільну формуІЗРАЇЛЬ

Повноцінне навчання в Ізраїлі починається в жовтні. 1-го вересня першачки приходять до школи, щоб познайомитися з вчителями, поспілкуватися зі своїми однокласниками.

У школах Ізраїлю існує давня традиція – пускати в небо повітряні кульки з побажаннями. День знань відзначають недовго, але дуже весело.

ЯПОНІЯ

Перший день навчального року в Японії припадає на 1-ше квітня. Святкової лінійки у цій країні немає.

Першокласники та їхні батьки зустрічаються з вчителями та обговорюють організаційні питання. На цьому усі урочистості завершуються.

Дитяча мода: Яка шкільна форма в тренді в 2016НІМЕЧЧИНА

Для німецьких школярів перший день навчання – це особливе свято. Цього дня першокласники йдуть до школи з особливими пакунками із солодощами, канцтоварами, книжками. Ця традиція зародилася ще у 19 ст.

Щасливим першачкам влаштовують екскурсію по школі та представляють іншим учням. Перший день навчального року завжди проходить весело та цікаво як для учнів, так і для батьків.

Нагадаємо, що нещодавно лікар-педіатр дав поради, як правильно пройти медогляд перед школою.

Новини по темі