Як відправити дитину на відпочинок за мінімальну платню

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Соціальний підприємець розповіла про альтернативи дитячим таборам.

Поділитися:

Більшість українських родин літом 2016 не зможуть дозволити собі відправити дітей на відпочинок, адже середня вартість путівки становить 4,5 тисячі гривень. За статистикою, половина дітлахів проведе літо вдома.

Психолог та мати трьох дітей Катерина Ясько у програмі Сніданок з 1+1 запропонувала альтернативні варіанти для відпочинку за мінімальну платню.

Якщо ставити за мету відпочинок не лише у вигляді дозвілля, то літо - це час, коли дитина може формуватися як особистість, - вважає Катерина.

Жителі міст можуть відправити малечу в сільську родину, адже зараз з’являється все більше сімей, які погоджуються приймати дітей. Якщо дивитися з точки зору психології, це чудова можливість навчити дитину самостійності та відповідальності.

Катерина Ясько також розповіла про проект Відкрита хата, який спрямований на культурний обмін між різними регіонами України. Таким чином дітей можна відправити в родину в іншу область чи в етно-табір.

Як альтернативу літнім таборам, можна об’єднатися із сусідами і по черзі возити дітей до парків розваг чи у походи. Найдешевша заміна дитячому табору - поїздка малечі у село до бабусі.

Читайте також підбірку найпопулярніших місць для відпочинку з дітьми в Києві

Новини по темі