Як зберегти молодість після 40 років: Поради дієтолога

Як худнути після 40: поради дієтолога
Фото: freepik.com

Які кроки допоможуть вам завжди залишатись у формі – розповідає дієтолог та фітнес-тренер Оксана Злепко.

Поділитися:

Після 40 років на всіх представниць прекрасної статі чекають зміни в організмі. Гормональний фон стрибає, і зайва вага виникає ніби з повітря!

Та фізіологічних змін не варто боятися. Потрібно лише виявити до себе більшу турботу в цей особливий період. Важливо розуміти: з віком відбуваються не лише зміни гормонального фону, але й уповільнення обміну речовин. Це все призводить до того, що процес схуднення може відбуватися довше, ніж раніше.

Фото: freepik.com

Наш постійний експерт, дієтолог та фітнес-тренер Оксана Злепко аналізує можливі проблеми в жіночому організмі та розповідає, які захистити своє тіло та поліпшити самопочуття.

Щоденне дотримання цих порад гарантовано допоможе вам схуднути і не набрати вагу знов, попри вік та гормональні зміни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 корисних звичок, що не дадуть вам набрати вагу

1. Слідкуйте за власним емоційним станом

Фізіологічні зміни в тілі жінки неминуче впливають на її емоційний стан. Ви, напевно, помічали, що настрій у середньому віці почав різко змінюватися, виникли знесилення та сонливість.

Пам’ятайте: ніхто не поліпшить ваш настрій так, як це здатні зробити ви самі. Зберігайте позитивне мислення, незважаючи на життєві обставини. Переконайте себе, що ви не наберете зайву вагу. Щодня дивіться на своє відображення і посміхайтеся.

Ось класний спосіб сформувати собі потрібний заряд на весь день: треба повісити свої фото, де ви щиро усміхаєтесь, десь на видному місці. Так ви нагадаєте собі, що життя – прекрасне. І це обов’язково додасть сил для роботи над собою.

Фото: pexels.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути без шкоди для здоров'я? 5 правил здорової дієти

2. Перегляньте свій раціон

Якщо ваш раціон харчування вам підходив раніше, але ви раптом почали набирати вагу – саме час його переглянути. Коли організм переживає зміни, вкрай важливо харчуватися продуктами, які легко засвоюються. Врахуйте, що пити молоко та вживати червоне м’ясо лікарі радять лише молодим людям (у віці до 30 років).

Для поліпшення самопочуття варто відмовитися від важкої їжі ввечері. Натомість краще приготувати салат зі свіжих овочів і заправити його оливковою олією.

Протягом дня додайте кілька перекусів. Ідеальний варіант – фрукти чи горіхи, вони поповнять ваш баланс вітамінів та мікроелементів.

Дуже корисні для вас кисломолочні продукти – сир, кефір та нежирний йогурт. Після 40 міцність кісток знижується, тому варто вживати більше кальцію.

Фото: freepik.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 принципів здорового харчування, які допоможуть схуднути

3. Почніть день із зарядки

Робочий графік не завжди дає змогу виділяти час на спорт. Та якщо виконувати прості вправи зранку протягом 15-20 хвилин, ви зробите велику послугу собі і своєму організму!

Активність пришвидшить обмін речовин і поліпшить кровообіг – отже, усі клітини будуть насичуватися киснем. Більше того, спорт сприяє виробленню гормону щастя. Як результат – заряд бадьорості на день та прекрасний настрій.

Важливо: фізичні навантаження повинні бути регулярними. Тоді ваше тіло зберігатиме тонус, коли почнеться процес схуднення, а шкіра не втрачатиме еластичність.

Фото: freepik.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути до літа? 5 простих порад

4. Контроль фахівця – завжди успішний результат

Спостерігайте за станом вашого організму. Якщо є страхи й сумніви, звертайтеся до фахівців. Рекомендується регулярно здавати аналіз крові на естроген, що починає знижуватися в організмі після 40. Це головний жіночий гормон. Саме він відповідає за формування жіночих ознак та нормальний менструальний цикл.

Коли ви знаєте свій організм та в курсі, що і коли від нього очікувати, то вам набагато простіше тримати себе у формі.

Фото: freepik.com

5. Вода – рішення всіх проблем

Випивайте склянку води кімнатної температури перед кожним основним прийомом їжі. Вона запустить роботу шлунково-кишкового тракту, і їжа буде легше засвоюватися.

Часто спрагу ми помилково сприймаємо як сигнал про голод. Вчасно випита склянка води може зменшити порцію вашого обіду вдвічі.

Зниження естрогену у жінок після 40 років призводить до уповільнення регенерації клітин шкіри. Вона починає виглядати сухою та нееластичною. Якщо питимете багато води, одразу відчуєте, наскільки стан шкіри покращився.

Фото: freepik.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не набрати вагу під час свят? 9 практичних порад

Новини по темі