Анатолій Анатоліч зачитав дітлахам казки у лікарні "Охматдит" та подарував книги

Анатолій Анатоліч зачитав дітлахам казки у лікарні "Охматдит" та подарував книги

Ведучий "Сніданку з "1+1" влаштував справжнє свято для малечі

Поділитися:

У вівторок, 7-го липня, справжнє свято для малечі, яка знаходиться на лікуванні в Охматдиті, влаштував ведучий ранкової програми "Сніданок з 1+1" Анатолій Анатоліч

Зірка "Сніданку" завітав до дітлахів з іграшками та стосами українських книжок, які були зібрані за його ініціативою під час благодійного концерту гурту "Правила граматики". До акції, яка відбулася  26 травня під девізом "+1 книга", долучилося багато зірок, серед яких: Дмитро Комаров, Максим Неліпа, Monatik, Надя Дорофеєва, Ірина Данилевська, Олена Бернацька та, звичайно, колеги Анатоліча з 1+1 – Марина Леончук, Руслан Сенічкін, Людмила Барбір, Соломія Вітвицька та Лідія Таран. Також акцію підтримав інтернет-магазин книжок Yakaboo. Всім доброчинцям великі вітання від маленьких читачів.

Анатолій Анатоліч приїхав до дітей з уже добре знайомими та улюбленими казками про чарівних героїв світу ПЛЮСПЛЮС, які він розповідав у рамках проекту "Казка з татом". Маленькі глядачі дуже уважно слухали про пригоди Квадрика, Трикутя і Кружка під візуальний супровід на спеціальному проекторі. До речі, заходи з подібним контентом наразі дуже актуальні, адже характери героїв казок створені за рекомендаціями відомого психолога Світлани Ройз і відповідають законам психогеометрії, що дуже позитивно впливає на стан дитини.

Важливість подібних зустрічей також підкреслила заступник головного лікаря з організаційно-методичної роботи Мешкова Олена Михайлівна: "Сьогоднішнє свято, а також цікаві книжки, підручники є великим подарунком для всіх нас. Ви бачите обличчя дітей, які вони усміхнені... В такі моменти вони забувають про свою хворобу і таким чином відволікаються від процедур, крапельниць і інших маніпуляцій, які є дуже болючими і негативно впливають на дитячу нервову систему. Це величезна психологічна підтримка як для малечі, так і для батьків, які також перебувають у стресі", запевняє Олена Михайлівна.

Анатолій Анатоліч також відвідав онкогематологічне відділення, де поспілкувався з маленькими пацієнтами, покращив їм настрій подарунками та побажав скорішого одужання.

Ведучий "Сніданку" вже не перший раз відвідує національну дитячу спеціалізовану лікарню "ОХМАТДИТ".

"Я завжди з величезним задоволенням буваю тут, тому що в кожній дитині я бачу свою власну дитину і розумію, наскільки наше спілкування в цих стінах вагоме. Жодне свято моєї родини не проходить без того, щоб ми не збирали книжки, підгузки чи ще щось для дітлахів, які опинилися в таких скрутних обставинах. Зараз такий час, коли ми, як ніколи раніше, маємо відкривати серця, ініціювати добрі справи, допомагати одне одному, а тим паче дітям. Тому я запропонував на концерті мого гурту "Правила граматики" разом з колегами зібрати книжки, які ми наразі презентували дітлахам та передали в бібліотеку лікарні. Батьки цих дітей майже всі кошти змушені витрачати на лікування, і ми хочемо допомогти їм у придбанні цікавих книжок, підручників", говорить ведучий.

До речі, без подарунка не залишився і сам Анатоліч – адміністрація лікарні презентувала зірці каску, яку власноруч розмалювали маленькі пацієнти лікарні. Тож фотосесія дітлахів з ведучим та яскравим аксесуаром після заходу вийшла дуже веселою та оригінальною.