Автомайдан і Пожежа у Будинку профспілок – нові фільми 1+1 та Вавилону'13

Автомайдан  і Пожежа у Будинку профспілок – нові фільми 1+1 та Вавилону'13

Останні стрічки з циклу "Зима, що нас змінила" вийдуть в ефір 24 квітня

Поділитися:

Канал "1+1" і творче об'єднання "Вавилон'13" презентують фільми, котрі завершать документальний цикл про Майдан "Зима, що нас змінила".

У четвер, 24 квітня, в ефір вийдуть дві стрічки –  "Автомайдан" про патріотизм водіїв та "Пожежа у Будинку профспілок" про те, як згоріла величезна будівля на Майдані.

"Глядачі побачать дуже багато ексклюзивного матеріалу. Наприклад, кадри так званого сафарі на тітушок, які вдалося зняти операторам "Вавилону". Або історію хлопця, який врятував чоловіка з будівлі профспілок під час пожежі, – говорить Акім Галімов, редактор "1+1 Продакшн". – Це приголомшливі розповіді, які допоможуть краще розібратися в тому, що відбувалось протягом цієї зими".

Фільм "Автомайдан" почнеться о 23:20. Його автором стала режисер Лариса Артюгіна.

"Автомайдан – це винахід українських повстанців, якого найбільше боялась кримінальна влада Януковича, – впевнена  режисерка. – Саме рейди автомайданівців на Межигір'я розвіяли міф про недоторканість бандитського лігва. А "сафарі" на приїжджих бандитів-тітушок стали чи не найдієвішим засобом проти них".

Викрадення лідера Дмитра Булатова, жорстокий напад на автомайданівців вночі, визволення патріотичних водіїв з лап корумпованих даішників, революційний виступ Коби – про все це глядачі дізнаються через особисту історію рядового автомайданівця Валерія Поцелуйко.

Автор фільму "Пожежа у Будинку профспілок"– продюсер "Вавилону'13", відомий український режисер Володимир Тихий.

Жахлива пожежа у Будинку профспілок сталася в ніч з 18 на 19 лютого. Хто її влаштував – досі не відомо. І це не єдина таємниця, яку приховує вогняна трагедія.

"Ми знайшли людей, котрі справді бачили на 8 поверсі спецзагін, що проводив антитерористичну операцію, і те, як ця операція розвивалася. Свідки розповідають: силовики вживали спецзасоби, які задимлювали приміщення і дуже швидко піднімали температуру", – розповідає Володимир Тихий.

Але не лише силовики проникли до Будинку профспілок. Люди кажуть: була ще якась "третя сила".

"У фільмі є дуже захоплююча розповідь одного з героїв, котрий перебував у будівлі, – анонсує режисер. - Була інформація, що на горішні поверхи через дах забралися тітушки. Наш герой розказує, як вони з товаришами дісталися туди, як побачили, що це зовсім не тітушки, і не "Беркут", а третя сила якась, як вони з ними спілкувалися. І це надзвичайно цікаво".

Нагадаємо, "Зима, що нас змінила" – цикл із семи фільмів, присвячених подіям на Євромайдані. Усі стрічки створені на основі унікальних документальних кадрів, знятих кінематографістами "Вавилону'13".

"Вавилон'13" – це творче об'єднання українських кінематографістів, котрі згуртувалися від першого дня Євромайдану. Вони перебували у найгарячіших точках, фільмували настрої людей, а також події, котрі лишалися поза кадром журналістів. Проект одразу став відомим в Інтернеті, а його відео часто ставали вірусними.

Документальний цикл "Зима, що нас змінила" онлайн дивіться на сайті "1+1".

Новини по темі