Автор ідеї і шеф-редактор "Одруження наосліп" розповів про кухню проекту

Автор ідеї і шеф-редактор "Одруження наосліп" розповів про кухню проекту

Учора, 18 листопада", глядачі побачили другий випуск "Одруження наосліп"

Поділитися:

Учора, 18 листопада", глядачі побачили другий випуск "Одруження наосліп" - проекту, який змінює долі. Цікаво, що ідея цього соціального експерименту народилася у голові українця Володимира Москальця,  а згодом була втілена на "1+1 продакшн" і відзначена в Каннах. До речі, на найпрестижнішому фестивалі формат проекту потрапив до п'ятірки найкращих. Власне, про шлях свого дітища від ідеї до готової програми Володимир Москалець розповів на mmr.ua.

ВСЕ ЯК У ЖИТТІ, ТІЛЬКИ НАВПАКИ

Все почалося, з ідеї. Ідеї, в основі якої - привернути звичайне життя з усіма його побутовими і щоденними елементами догори ногами. Якщо всі романтичні історії закінчуються весіллями, то ця історія з весілля тільки починається ...

Хоча, насправді, так відбувається і в реальному житті. До прикладу, в Індії мені доводилося бувати на подібних весіллях. Таких, де молодята практично не знайомі, а в сім'ю їх "зводять" свахи, батьки та астрологи. За статистикою, саме в Індії - мінімальна кількість розлучень. І самі молодята пояснюють це безліччю факторів: вони вірять, що астролог підібрав їм ідеального супутника, та й батьки поганого дітям не порадять ... Варто відзначити, що щось подібне відбувалося колись і в Україні, коли дівчину віддавали за видного парубка, який приходив до неї свататися...

Так народилася ідея телевізійного формату "7Я, або Серцю не накажеш?"

ОСОБЛИВОСТІ КАСТИНГУ

Оскільки цей проект - НЕ талант-шоу, не дейтинг і не компететів. Не просто шоу про знайомство і спробу знайти своє кохання. Наш проект - про вміння будувати стосунки в сім'ї. Тому тут важливо чітко знайти і розуміти мотивацію кожного, хто заповнює анкету на участь. Наші герої повинні щиро бажати побудувати ідеальну родину. Вони повинні бути готові працювати над собою, змінюватися, вчитися будувати стосунки.

 

ТРУДНОЩІ ЗЙОМОК

На знімальному майданчику з'являється ще один важливий момент - стосунки героїв і знімальної групи. Адже для повноцінного занурення в реаліті знімальна група повинна бути непомітним спостерігачем, а герої - змиритися з тим, що за їхнім життям спостерігають. В цілому, як мені здається, нам вдалося впоратися з цими завданнями. Тут, забігаючи наперед, хочу зазначити, що вже в сезоні 2015 нам вдалося досягти максимального занурення в життя героїв і створення повноцінної атмосфери реаліті. І важливу роль тут зіграла професійна команда проекту, яка працює за кадром "Одруження наосліп" на чолі з креативним продюсером проекту Лесею Штогрин. Спільними зусиллями нам вдалося створити і реалізувати свої власні правила зйомки того чи іншого форматного елемента проекту, взаємодії з учасниками, реалізації завдань.

ДРУГИЙ ШАНС

У сезоні 2015 проект виходить в оновленому форматі, з численними якісними перетвореннями.

По-перше - назва. "Одруження наосліп" - це і є суть проекту і додатково пояснювати глядачеві, про що цей проект, не потрібно. По-друге, у нас з'явилася ведуча. І не просто ведуча, а психолог Леся Матвєєва. Її функціонал достатньо чіткий і завдяки цьому сам проект стає більш структурованим, а герої отримують можливість отримати якісні психологічні рекомендації не тільки від команди експертів. Варто зазначити, що для багатьох наших учасників Леся стала свого роду "другом сім'ї". І вона ж допомагає нашим героям усвідомити, що ідеальні стосунки будують не ідеальні люди, тому над якістю взаємин слід працювати кожному.

Команда експертів, які, власне, формують ідеальні сім'ї, в новому сезоні теж змінилася. Ідеальну пару ми тепер формуємо на трьох рівнях: психологічна, астрологічна і чуттєва сумісність.

Однак найголовнішими людьми на проекті є наші герої. Люди, які щирі у своїх бажаннях і діях. І вже цим заслужили другий шанс бути щасливими.

Другий випуск "Одруження наосліп", у якому танцівниця на пілоні Аліна завойовувала серце прихильника вільних стосунків Руслана, дивіться у відео онлайн: