"Битва хорів": хор Олега Скрипки повстав проти свого наставника

"Битва хорів": хор Олега Скрипки повстав проти свого наставника

У неділю на проекті "Битва хорів" розпочнеться боротьба на великій сцені: 8 колективів під керівництвом зіркових наставників змагатимуться за перемогу та винагороду у 500 тис грн.

Поділитися:

У неділю на проекті "Битва хорів" розпочнеться боротьба на великій сцені: 8 колективів під керівництвом зіркових наставників змагатимуться за перемогу та винагороду у 500 тис грн.

На сцені хором заспівають 120 учасників та 8 зіркових наставників. У програмі прозвучать як пісні, що вже стали класикою, так і сучасні хіти у несподіваній обробці.

Кожен номер оцінюватимуть судді, а глядачі у залі шляхом голосування визначать, який з двох колективів з найнижчими суддівськими балами залишить проект.

Вже під час перших репетицій зіркові наставники зіткнулися з труднощами у роботі з хорами. Олег Скрипка ще на початку проекту заявив, що на "Битві хорів" буде експериментувати. Однак його фольклорний колектив навідріз відмовлявся виконувати хіт Lady Gaga. "Я розчарована", - сказала учасниця колективу Олегу. - "Все життя співати народні пісні українською мовою – і тут такий контраст! Це жахливо".

Проте наставник наполягав, що учасниці мають подолати власні комплекси і позбутися стереотипів. Додаткові випробування чекали на колективи під час занять з хореографії.

"Я розумію, що більшість учасників ніколи в житті не займалися танцями, однак я прагнув, щоб вони трималися на сцені максимально розкуто", - зізнався головний хореограф проекту Микола Бойченко.

Чи погодилися учасники на вокальні та хореографічні експерименти – дізнаємося у неділю, о 20:15 на 1+1.

"Битва хорів" - українська адаптація всесвітньо відомого формату Clash of the Choirs. Шоу дебютувало на каналі NBC в 2007 році і надихнуло американців на створення культового телесеріалу Glee. "Битва хорів" вмить завоювала серця глядачів - на сьогодні формат адаптований у 15 країнах світу, серед яких Франція, Великобританія, Польща, Данія, Швеція.

8 хорів до перемоги вестимуть зіркові наставники - ними стали виконавці, визнані в Україні та за кордоном: Алессандро Сафіна, Володимир Гришко, Руслана, Олег Скрипка, Ірина Білик, Злата Огнєвіч, Гарик Кричевський та Наталя Гордієнко. Хор-переможець отримає 500 тисяч гривень на творчий розвиток колективу.

Судитимуть проект Ніна Матвієнко, Михайло Турецький та Анатолій Єрема.

Ведучий проекту – Юрій Горбунов.