Бориско та Горбунов привітали бійців з Новим роком

Бориско та Горбунов привітали бійців з Новим роком

Напередодні Нового року вони як ніхто потребують уваги і маленького дива

Поділитися:

Напередодні Нового року українські бійці як ніхто потребують уваги. Саме тому у ці передсвяткові дні ведучі "1+1" Юлія Бориско, Юрій Горбунов та генеральний продюсер "Ukranian Fashion Week" Володимир Нечипорук вирушили до Київського військового госпіталю, аби ще раз підбити підсумки благодійного проекту "Ukraine Inspired" та вручити подарунки нашим захисникам.

Нагадаємо, що проект "Ukraine Inspired" стартував восени, під час Ukrainian Fashion Week. Тоді наші ведучі презентували спеціальну колекцію речей з унікальним принтом BlueYellow, який створив дизайнер Федір Возіанов, утіливши у чорно-білій гамі особливе зображення національного прапора. 

Усі отримані від продажу гроші, а це 46 000 гривень, організатори перерахували на лікування двом українським бійцям. Завдяки цим коштам боєць Національної гвардії Віктор Орендовський буде зустрічати Новий рік вдома, а от для Івана Галки боротьба за життя ще триває. Наразі він все ще знаходиться у важкому стані та перебуває в  інфекційній реанімації шпиталю. Саме до цього госпіталю і завітали наші Юлія та Юрій.  Там вони поспілкувалися з дружиною воїна, ще раз підтримали жінку,  надали їй невеличку матеріальну допомогу і подарували іграшки-талісмани.

Тим часом ведучі відвідали інших хворих, які знаходяться у шпиталі і будуть зустрічати Новий рік на лікарняному ліжку. Саме заради них працівники шпиталю та волонтери намагаються власними силами створити тут новорічний настрій. Але більшість з воїнів ніяковіють від посиленої уваги. Наприклад, В'ячеслав, стіни  палати якого прикрашають дитячі малюнки.

Тепер у лікарні буде і справжня ялинка з прикрасами від от Angel Home. Її верхівку прикрашає зайченя у камуфляжі.  

"Ми дуже вдячні нашим захисникам. Я навіть слів не підберу, - намагається виструнчити розхристані думки Юлія Бориско. -  Зараз їхні матері сидять біля ліжок своїх скалічених героїв, як сиділи, коли ті були немовлятами. Сидять, усвідомлюючи, що тепер доглядатимуть їх все життя. Сидять і усміхаються".

Окрім ялинки, гості привезли смаколики "Кузня солодощів" та теплі шкарпетки, яких постійно не вистачає, а Юля Бориско ще і подарувала книжку "Рік очима ТСН". На КПП можна ознайомитися зі списком потрібних речей, та іноді навіть у список можна заглядати, просто озирнутись навколо. Так, Юрій Горбунов помітив, що у коридорі та палаті погане освітлення. Ведучий закликає не лишатися байдужим у таких випадках:

"Я хочу побажати, щоб  для всіх, хто зараз лікується, це залишилося в минулому. Те, що зараз відбувається, не вкладається в ніякі рамки. На вулиці 2014 рік, 21 сторіччя, а доводиться виборювати свою Батьківщину ціною здоров'я, а іноді і життя. Думаю, обов'язок кожної людини, яка живе у нашій країні, допомагати всім.  Як показують умови шпиталю, тут потрібне все і завжди. Починаючи від лампочок та закінчуючи звичайними побутовими речами. Мені здається, завжди знайдеться те, що можна собі дозволити купити, і таким чином, допомогти".  

А Володимир Нечипорук, генеральний продюсер Ukranian Fashion Week, підкреслює, що це лише початок їхньої благодійної акції:

"Це, насправді, не підсумки, а проміжний етап. На жаль, ця допомога потрібна.  Ми отримали ціле покоління "людей з війною" Нам усім треба вчитися жити, розбудовувати Україну, менше плакати та більше радіти".     

Ми закликаємо усіх привітати наших вояків з новорічними святами! Допомогти легко!

Текст: Дарія Меланьїна