Бойовики ледве не підірвали журналістів "ТСН" в блокадному Донецькому аеропорту

Бойовики ледве не підірвали журналістів "ТСН" в блокадному Донецькому аеропорту

Протягом минулого тижня не припинялися атаки на українську твердиню – незламний Донецький аеропорт. 

Поділитися:

Минулого тижня в Донецькому аеропорту було здійснено ротацію. Атаки на українську твердиню не припинялися ні на день. Прицільність обстрілу відчули на собі й журналісти "ТСН", які разом із  пробралися на територію летовища. Злітна смуга прострілюється зусібіч, але тільки нею можна дістатися до терміналів. Кореспонденти вижили дивом - у машину, що їхала поруч, влучили вороги, пише tsn.ua.

Донецький аеропорт нині нагадує Сталінград у роки Другої світової війни. Тут справді, як у Сталінграді, ворог причаївся буквально за стіною. Бійці 95-ї аеромобільної бригади та загін "Правого сектору" обороняють рештки старого терміналу та два поверхи нового. Сепаратисти - на третьому та у підвалі. Вони вже буквально два дні розбирають завали, щоб піднятися до дверей.

В обід терористи йдуть на штурм старого терміналу. Обстрілюють з мінометів, гаубиць, працюють кулемети. Бойовикам вдається підпалити і новий термінал. Їдкий чорний дим від палаючого пластика виїдає очі, душить, але вийти на свіже повітря не можна – ворожі снайпери цього лише чекають. Коли полум'я гасне, хлопці не впізнають один одного – обличчя чорні. Десантники кажуть, що серед бойовиків є чеченці.

Захисники Донецького аеропорту мають різні професії: випусковий редактор, електрозварювальник, рятівник. Але зараз вони - воїни. Їх прозвали "кіборгами", вони вже й самі так на себе кажуть. І вірять, що бойовики не зможуть їх викурити звідси ні кулями, ні снарядами, ні димом. Страх притупився, рухи чіткі, але це все таки живі люди, які просто перестали думати про дрібниці. Лише про найголовніше.

"Ми боремося зі страхом і ми його перемагаємо. Просто позаду - наші діти, наші матері. У нас виходу більше ніякого немає – ніхто, крім нас", - каже один із захисників аеропорту.

Коротке затишшя і треба вибиратися з цього пекла на велику землю. Заїхати до аеропроту –  півсправи, ще треба якось звідси вибратися. Журналісти "ТСН" знову мчать злітною смугою і знову поряд падають ворожі міни. А там, у колишньому аеропорту-красені імені Прокоф'єва, залишаються захисники країни, які готуються відбивати черговий штурм.

ексклюзивні кадри із незламного летовища - у сюжеті "ТСН. Тиждень":