Букет на Трійцю своїми руками: які квіти використати для чарівної композиції

Букет на Трійцю своїми руками: 7 квітів для чарівної композиції
Pexels/Cottonbro

Які квіти на Трійцю найкраще використати, щоб створити букет на Трійцю своїми руками?

Поділитися:

4 червня віряни вшанують одне з найважливіших православних свят – День Святої Трійці. Це дуже ошатне свято, коли оселі та храми прикрашають гіллям, травами та квітами. "Зелені свята" – саме тому Трійця має ще таку назву у народі. Спеціально створений своїми руками букет на Трійцю прийнято освячувати в храмах.

Букет на Трійцю своїми руками 1+1

Трави на Трійцю активно збирали, адже вірили, що вони мають цілющу силу. Вважається, що принесена додому освячена зелень захищає від пожежі, недугів та злиднів. А ще вірять, що кожна рослина на Зелені свята має своє сакральне значення, яке бере початок із дохристиянських часів.

Найпопулярніша трава на Трійцю — лепеха або очерет. Лепеха — це трав'яниста болотна рослина, яка має мечеподібні гострі листки та пряний аромат. В народі лепеха має ще назви аїр, татарське зілля. Як правило, лепеха не слугує для створення букетів на Трійцю. Аїр розкидають по підлозі, у дворі як оберіг від нечистої сили.

Квіти на Трійцю

На свято Трійці завжди вже розпускаються польові квіти. Це і ромашки, і маки, і волошки і багато інших. Саме з польових квітів заведено формувати букет на Трійцю. Поєднання ромашок та маків гарно доповнює жовта пижма.

Квіти на Трійцю 1+1

Квіти на Трійцю фіолетові

Особливим попитом через вишуканий відтінок мають квіти фіолетового кольору. Це і лаванда, і чебрець, і польові іриси, буквиця, шавлія. Фіолетові квіти на Трійцю додають вишуканої еститики букету і можуть бути акцентом всієї композиції. Гарне поєднання фіолетових квітів із синіми (волошки, іриси). 

шавлія 1+1

Квіти на Трійцю білі

Дрібні білі квіти будуть гарним обрамленням букету. Можна використовувати аніс, деревій, стокротки. Дрібні суцвіття добре доповнюють дрібні фіолетові суцвіття лаванди, шавлії та підкреслюють більші, наприклад, ромашки та польові маки.

букет на Трійцю аніс 1+1

Новини по темі