Ананаси – популярні серед шанувальників здорового харчування через свою низьку калорійність і високий вміст корисних речовин. Про позитивні властивості цього продукту і застереження щодо його вживання у програмі Сніданок з 1+1 розповіла дієтолог Галина Незговорова.

Ананаси. Вплив на організм людини

  • Ананаси містять природній фермент, який допомагає розщеплювати білкові продукти. Це покращує обмін речовин, а не спалює жири, як дехто вважає.
  • Вживання ананасів сповільнює процеси старіння, допомагає при гіповітамінозах, нормалізує артеріальний тиск, а також викликає тривале відчуття ситості.
  • Термічна обробка ананасу призводить до втрати більшості корисних речовин. Тому краще вживати його свіжим, або у формі фрешу.

Кому не можна вживати ананаси

  • Сушені ананаси та цукати – це чудова альтернатива солодощам. Однак захоплюватися ними не варто.
  • Обмежують вживання ананасів при підвищенні кислотності шлунку, за наявності алергії та за індивідуальної непереносимості.

Чи калорійні ананаси?

  • Калорійність консервованого та сушеного ананасу завжди вища порівняно зі свіжим.
  • Якщо бажаєте стати стрункішими, вживати тільки продукти, які цьому сприяють, недостатньо. Важливо ще розробити схему адекватного фізичного навантаження.

Детальніше у сюжеті програми Сніданок з 1+1 онлайн:

Читайте також: 10 найпопулярніших афродизіаків

Фото: foodiesfeed.com