Сметана чи сметанний продукт? Через низьку ціну українці частіше обирають останнє.

Однак від такої їжі користі чекати не варто. Чому, дізнавався Сніданок з 1+1.

Отже, до вашої уваги застереження і поради від дієтолога:

  • У складі сметанного продукту багато рослинної олії, переважно пальмової. Тож здоровим українцям такий продукт лише зашкодить. А у заслаблих спровокує загострення хронічних хвороб.
  • Сметанний продукт заборонено вживати дітям, а також людям із зайвою вагою, схильністю до атеросклерозу, захворювань серця, печінки, підшлункової залози.
  • Натуральна ж сметана – дуже жирна і калорійна, тому її також можна куштувати лише в невеликій кількості.
  • Позитивний ефект від натуральної сметани можна отримати тільки, якщо вживати не більше однієї столової ложки на день. Лише тоді організм засвоїть усі корисні елементи. А таких речовин чимало: до прикладу, вітаміни А і D,  а також лицетин, який допомагає в роботі печінки та головного мозку.

Детальніше – у сюжеті програми Сніданок з 1+1 онлайн:

Читайте також: Як розрахувати кількість калорій на день

Фото: foodiesfeed.com