Чотири журналісти 1+1 серед фіналістів конкурсу "Честь професії 2013"

Чотири журналісти 1+1 серед фіналістів конкурсу "Честь професії 2013"

Журналісти ТСН та Департаменту журналістських розслідувань на 1+1 увійшли до шот-ліста фіналістів IV конкурсу професійної журналістики "Честь професії 2013".

Поділитися:

Журналісти ТСН та Департаменту журналістських розслідувань на 1+1 увійшли до шот-ліста фіналістів IV конкурсу професійної журналістики "Честь професії 2013". Організатори повідомляють, що на конкурс було подано 936 заявок.

На перемогу в номінації "Кращий матеріал з громадянською позицією" претендує Станіслав Ясинський з документальним фільмом "Сусіди дяді Сірьожі", який вийшов на телеканалі 1+1 в рамках проекту "Українські сенсації". Це історія про одного з трійки найжахливіших світових маньяків – Сергія Ткача. Фільм розказує, як міліціонери вибивали зізнання в безвинних та скільки постраждало за гріхи маньяка. У містечку Пологи міліціонери замість Ткача за кілька років "зловили" аж 5 "маніяків" - з яких вибили зізнання у жахливих вбивствах. Документальний фільм "Сусіди дяді Сірьожі" - продовження розслідування Стаса Ясинського в ТСН, завдяки якому вдалося звільнити з-за грат безневинного, який майже 20 років просидів за чужі гріхи. Знімальна група кілька тижнів прожила в цьому містечку, намагаючись розібратися, чому сусіди звали Ткача не інакше як "дядя Сірьожа" - і відзивалися про нього позитивно та чому місцева громада, знаючи про невинуватість кожного з засуджених за злочини маніяка Ткача, продовжувала спостерігати, як катують і вибивають вину з їхніх дітей.

У номінації "Краще подання складної теми" на перемогу претендують відразу два журналісти Департаменту журналістських розслідувань. Олексій Кутєпов увійшов до фіналу з документальним фільмом "Оксана Макар. Переосмислення" з циклу "Українські сенсації". Олексій Кутєпов переосмислив історію справи Оксани Макар й подивився ширше на проблему: звідки беруться садисти і їхні жертви? нові оцінки психологів, юристів і педагогів в цій справі; чи не помилився натовп у найбільш не підходящий момент? і чи може найсуворіший вирок гарантувати не повторення таких трагедій? З колегою за перемогу буде змагатися Денис Данько з розслідуванням "Борги Президента", яке вийшло в програмі "Гроші" на 1+1. У сюжеті йшлося про екс-президента Ющенка та його невиконаними фінансовими зобов'язаннями перед власною партією.

Документальний фільм Віталія Єрмака "Доктор Пі", який також було показано в циклі "Українські сенсації" претендує на перемогу як "Краще подання резонансного матеріалу". Фільм розповідає історію Андрія Слюсарчука, більш відомого як "доктор Пі". До скількох смертей призвели медичні експерименти злого "генія" та й чи справді Слюсарчук геній – такі питання піднімає журналіст 1+1 у своєму розслідуванні.

Переможці конкурсу стануть відомі вже завтра. Церемонія нагородження переможців конкурсу відбудеться 25 квітня у Києві, у концерт-холі Оазис. Переможці в основних номінаціях конкурсу отримають іменні кришталеві стелли, дипломи, призи та $1000.

Конкурс "Честь професії 2013" відбувається в межах Українського медійного проекту "У-Медіа", що здійснює Інтерньюз Нетворк за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).